Tumult op straat in de Van Everdingestraat na de explosie waardoor enkele ruiten sneuvelden (foto: Daan van den Ende).
Tumult op straat in de Van Everdingestraat na de explosie waardoor enkele ruiten sneuvelden (foto: Daan van den Ende). DAAN VAN DEN ENDE

Na branden ook explosies op straat in Voorburg

Actueel 1.895 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Behalve dat er de laatste tijd wel veel auto's in brand worden gestoken in de gemeente, is er nu ook sprake van het afsteken van zwaar vuurwerk of explosieven.

Bewoners van de Van Everdingenstraat werden woensdag overdag opgeschrikt door een luide knal. Buiten stond een auto waarbij door onbekende oorzaak sprake was van rookontwikkeling. Direct werden de hulpdiensten gebeld. Van brand bleek geen sprake te zijn maar de voorruit en de motorkap van de personenauto bleken flink te zijn beschadigd. Er zat een grote bolling in de motorkap op de plek waar volgens een politiewoordvoerder vermoedelijk zwaar vuurwerk tot ontploffing was gekomen.

Vervolgens vond in de tuin van een woning aan de Van Alphenstraat woensdagavond weer een explosie plaats. De politie werd even voor twaalf uur gewaarschuwd nadat er een harde knal werd gehoord, waarbij ruiten sneuvelden. De bewoners van de omliggende woningen waren thuis toen de explosie plaatsvond en waren flink geschrokken. Agenten zetten het gebied af voor onderzoek, waarvoor een speciaal team van de Wapens, Munitie en Explosieven (WME) en forensisch rechercheurs ter plaatse kwamen. Niemand raakte gewond, maar onbekend is wat er precies tot ontploffing is gebracht.

Hoewel er niet een verband valt te leggen met de vele brandstichtingen bij en in auto's de laatste weken, dragen ook deze incidenten niet bij aan het gevoel van veiligheid in de gemeente.

Zoals eerder gemeld heeft de politie in overleg met de burgemeester inmiddels een team samengesteld dat zich gaat richten op de branden en ongetwijfeld ook de ontploffingen die zomaar brand hadden kunnen veroorzaakt.

Het politieteam heeft twee taken: extra toezicht houden, en nog meer inzetten op opsporing. Daarnaast doet burgemeester Tigelaar een oproep aan inwoners: ''Ziet u een verdachte situatie? Bel 112 en meld het direct bij de politie. Daarnaast is ook beeldmateriaal van de branden welkom."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant