Eventuele bebouwing in de Vlietzone lijkt van de baan (Foto: Google Streetview)
Eventuele bebouwing in de Vlietzone lijkt van de baan (Foto: Google Streetview)

Ook Provincie wil geen bebouwing in de Vlietzone

Actueel 608 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De provincie gaat in nauwe samenwerking met gemeenten een integrale visie voor de Vlietzone opstellen, rekening houdende met de erfgoedlijsten van landgoederen en trekvaarten. Dat besluit werd woensdag 20 februari genomen in de vergadering van Provinciale Staten.


D66 en GBLV zijn zeer blij met het besluit. "Met dit besluit wordt geregeld dat er niet zomaar gebouwd mag worden in het gebied en moet samen met bewoners ook aan een langjarige visie worden gewerkt," aldus Monica Velu van GBLV.

De Vlietzone is een van de belangrijkste binnenstedelijke groene zones, de zuidvleugel van de randstad en een belangrijk deel ervan ligt in Leidschendam-Voorburg. Het heeft grote recreatieve en cultuur-historische waarde en het is een belangrijk gebied voor watergebonden, recreatieve, bedrijvigheid.

Peter van Dolen (D66) is zeer blij met de samenwerking met de D66 fractie in de provincie. "Ook zij zagen direct het belang van een goede langjarige visie voor dit mooie gebied. Dit gebied vormt als het ware de longen van dit deel van Zuid-Holland. Daar moet je zorgvuldig mee omgaan."

De komende periode zullen GBLV en D66 met elkaar verder optrekken om te bewaken dat de Vlietzone een fijne plek blijft en alleen maar mooier wordt.

Uit de krant