Afbeelding

Slimme camera's traceren criminelen

Actueel 539 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Door een nieuwe recherchemethode lukt het de politie om winkeldieven, overvallers en inbrekers te traceren. Met behulp van slimme camera's boven de weg komen deze criminelen in beeld.

Het kenteken van de auto van de crimineel wordt in de politiesystemen gezet. De camera's traceren dit kenteken waardoor de politie de boeven eenvoudig in de kraag kan vatten. Elke week is er een nieuw kenteken waarnaar gezocht gaat worden. Het kenteken van de week is een actie van de Landelijke Eenheid van de politie.

"We pikken de boeven eruit die voor veel overlast zorgen", zegt hoofdofficier van dienst in Driebergen, Harry Dahles, in het AD. "Het gaat vaak om Oost-Europeanen die voortdurend van werkterrein wisselen. Soms worden de auto's 's nachts gebruikt door inbrekers en overdag door winkeldieven. Door zo'n auto aan de kant te zetten weten we wie erin rijdt."

Elke week ligt de focus op één kenteken. De Landelijke eenheid wil de recherchemethode uitbreiden naar alle eenheden, zodat die elk op hun eigen kenteken van de week kunnen jagen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant