Afbeelding

Confrontatie supporters voorkomen

Actueel 67 keer gelezen

Forepark/Den Haag - In verband met meerdere demonstraties in het centrum van Den Haag was de politie op zondag 24 februari aanwezig om deze op een veilige en ongestoorde wijze te laten verlopen. Op het Malieveld hield de politie in totaal zes mannen aan.

De politie was al vroeg in de binnenstad aanwezig. Evenals een grote groep Haagse voetbalsupporters die klaarblijkelijk uit was op een confrontatie met Ajax-supporters. Deze groep verzamelde zich in eerste instantie op het Plein en verplaatste zich daarna naar het Malieveld. Op basis van deze actuele informatie zijn er passende en nodige maatregelen genomen, die gericht waren op een ordelijk verloop van de demonstraties. Onder andere werd een waterwerper uit voorzorg geparkeerd op de Bosbrug.

Vanuit Amsterdam gingen zondagochtend vijf bussen met Ajax-supporters richting het Malieveld, om daar te demonstreren tegen het besluit dat er ook dit jaar weer zonder uitpubliek wordt gespeeld in de wedstrijd ADO Den Haag-Ajax. De bussen zijn op de A44 bij Sassenheim door agenten staande gehouden en gecontroleerd. Vanaf deze locatie begeleidden agenten de bussen Den Haag in, op weg naar een alternatieve demonstratielocatie. De burgemeester besloot, omwille van de veiligheid en uit vrees voor ernstige wanordelijkheden, tot deze wijziging. De voetbalsupporters demonstreerden vervolgens bij het Internationaal Strafhof.

Omdat de sfeer rond de middag op het Malieveld grimmiger werd en om te voorkomen een groep ADO Den Haag-supporters de demonstratie van Ajax-supporters zou verstoren, mochten zij deze locatie korte tijd niet verlaten. Politieagenten hielden nauw toezicht. Hierbij zijn er in de loop van de middag in totaal zes arrestaties verricht.

De demonstratie van Ajax-supporters op de alternatieve locatie verliep zonder verdere bijzonderheden. Na afloop begeleiden politieagenten de vijf bussen weer de stad uit en keerden de voetbalsupporters huiswaarts. Kort daarna werden de op het Malieveld aanwezige ADO supporters één voor één gecontroleerd en konden daarna de locatie verlaten. Op het Malieveld werd onder andere vuurwerk en een boksbeugel aangetroffen.

Uit de krant