Tijdens The Daily Mile lopen of joggen de kinderen 15 minuten om de school. Daarna kunnen ze fit en geconcentreerd de schooldag beginnen (archieffoto SenW).
Tijdens The Daily Mile lopen of joggen de kinderen 15 minuten om de school. Daarna kunnen ze fit en geconcentreerd de schooldag beginnen (archieffoto SenW).

Wethouder geeft startsein van Week voor de Gezonde Jeugd

Actueel 381 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Stemerdink opent maandagochtend 11 maart om 8.30 uur de Week voor de Gezonde Jeugd. Zij doet dit bij basisschool De Springplank aan de Prinsenhof 4B in Leidschendam door het startsein te geven voor The Daily Mile. 

Tijdens The Daily Mile lopen of joggen de kinderen 15 minuten om de school. Daarna kunnen ze fit en geconcentreerd de schooldag beginnen. Het is een van de activiteiten om jongeren te stimuleren meer te bewegen en gezonder te eten.

De Week voor de Gezonde Jeugd is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met JOGG-gemeenten om jongeren meer te laten bewegen. Dat is namelijk niet alleen goed voor hun conditie, maar ook voor hun sociale en cognitieve vaardigheden. Kinderen die genoeg bewegen en gezond eten zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. 

Er zijn in Leidschendam-Voorburg verschillende activiteiten. De scholen geven bijvoorbeeld 'suikerklontjes-lessen' om leerlingen bewust te maken van de hoeveelheid zoetstoffen in diverse drankjes. Bij kindcentrum Trampoline kunnen ouders een workshop 'gezonde traktaties maken' volgen. 

Meer info op www.jongerenopgezondgewicht.nl en www.weekvoordegezondejeugd.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant