Een week na de opruimactie in Park 't Loo (op zaterdag 23 maart) is er ook in Leidschendam-zuid en op enkele andere locaties een opschoonactie (archieffoto).
Een week na de opruimactie in Park 't Loo (op zaterdag 23 maart) is er ook in Leidschendam-zuid en op enkele andere locaties een opschoonactie (archieffoto).

Clean-up in Park 't Loo Voorburg en Schenkstrook

Actueel 364 keer gelezen

Voorburg - Waterschapspartij Water Natuurlijk organiseert op zaterdag 16 maart samen met Loes, bekend van 'Samen de wereld schoon', een opruimactie in Park 't Loo in Voorburg en de Schenkstrook in Den Haag.

Van mooie sloten met riet, waterplanten, vissen, kikkers en vogels genieten veel mensen. Maar er zijn ook minder fraaie plekken in de stad. Wie ergert zich niet aan rommel in het water of in het park? Sloten met plastic, papier, blikjes en andere rotzooi zijn slecht voor de waterkwaliteit en de natuur in de sloot. Het water slaat dood en gaat nog stinken ook. Waterschapspartij Water Natuurlijk maakt zich hard voor schoon water zonder die rotzooi: zonder bestrijdingsmiddelen, medicijnresten, microplastics en zwerfafval. Daarom organiseert Water Natuurlijk deze opruimactie.

Start om 14.00 in Park 't Loo Voorburg bij de bult ter hoogte van de Nicolaas Beetslaan (nabij fietstunneltje naar Den Haag). Gestart wordt met een korte uitleg over het aangelegde Waterspoorpark door lijsttrekker van Water Natuurlijk Marcel Belt. Daarna start de clean-up. Voor knijpstokken en vuilniszakken wordt gezorgd. Meer informatie op www.waternatuurlijk.nl/delfland, via e-mail: marcelbelt@hotmail.com of tel. 0628526763.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant