Afbeelding
Raadslid van Nu

Monica Velù: "Als raadslid kun je het verschil maken"

Actueel 623 keer gelezen

Voorburg - Een groene woonomgeving en gezonde winkelgebieden vindt GBLV/Gemeentebelangen raadslid Monica Velù belangrijk. Maar ook goed openbaar vervoer staat op haar wensenlijstje. Zij geniet dagelijks van het prachtige poldergebied langs de Prins Bernhardlaan ter hoogte van Essesteijn. "Hier heb je toch echt niet het gevoel dat je in een stedelijke omgeving verblijft."

Geboren in Hilversum, getogen in Wassenaar en alweer 26 jaar woonachtig in Voorburg. Deze actieve inwoonster zet zich al jaren in voor de gemeenschap. Zij startte haar maatschappelijke carrière als lid, en kort daarna als voorzitter, van wijkvereniging Midden-Voorburg. Daarnaast was zij bestuurslid van het anti-annexatiecomité Voorburg en sinds 2002 is zij voorzitter van de vereniging Houdt Vlietland Groen. "Dat is een hele actieve vereniging die voorlopig niet opgeheven mag worden. Zij zet zich in voor een groene en recreatieve Vlietzone. Houdt Vlietrand Groen is een belangenvereniging en probeert voortdurend in gesprek te blijven met overheden omtrent de toekomst van het gebied. En wij mogen ons inmiddels ook verheugen in actieve aandacht van de provincie voor het gebied."

Haar inzet voor deze maatschappelijke organisaties heeft haar veel kennis opgeleverd, die zij nu heel goed kan gebruiken als raadslid. Zij heeft er al een raadsperiode van 4 jaar opzitten, maar twijfelde geen moment om zich weer verkiesbaar te stellen. "Mensen zeggen vaak dat ik helemaal begin te stralen als ik over het raadswerk vertel. Het is afwisselend werk, je bent bezig met de actualiteit en je kan het verschil maken."

Velù combineert de activiteiten vanuit de vereniging Houdt Vlietrand Groen met het raadswerk. Ze probeert de werkzaamheden gescheiden te houden, zodat er geen verwarring ontstaat vanuit welke functie zij een activiteit onderneemt. "Simpel gezegd: de Vlietzone is Haags gebied, dus daar acteer ik namens Houdt Vlietland Groen en binnen de gemeentegrenzen van Leidschendam-Voorburg ben ik raadslid." Zo is zij als voorzitter van Houdt Vlietland Groen tot aan de Raad van State aan het procederen geweest tegen de komst van een windturbine in de Haagse Vlietzone.

Velù houdt zich als raadslid bezig met onder ander de portefeuille Verkeer en Vervoer. Zij is op zoek naar mogelijkheden om de bereikbaarheid van Leidschendam-Zuid te verbeteren. "Ik pleit voor een halte van lijn 19 bij Overgoo. Zeker omdat daar woningbouw gaat plaatsvinden. Ik heb twee moties ingediend ter verbetering van het openbaar vervoer van en naar Leidschendam-Zuid. Beide moties zijn aangenomen", vertelt zij trots.

Daarnaast wil zij zich de komende jaren sterk maken voor winkelcentrum Julianabaan. "De winkeliers moeten het zelf doen maar wij als gemeente kunnen hen wel ondersteunen met bijvoorbeeld betere handhaving. Al die fietsers daar is een drama. Alles rijdt op de stoep. Dat komt ook, omdat aan de kant van de Jumbo nooit een fietspad is aangelegd. Iedereen rijdt op de stoep langs de Prinsentuin en dat is toch echt een voetpad"

Velù is een frequent bezoekster van inloopavonden of andere bijeenkomsten voor inwoners. Zij gaat graag met de bezoekers in gesprek en reageert altijd direct op vragen die zij telefonisch of via de mail ontvangt. "Mail voor informatie en vragen naar mij via www.gblv.nl."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant