Raadslid Fred Duijn (CDA):
Raadslid Fred Duijn (CDA): "Zonder betere doorstroming en meer parkeerplekken slibt het centrum dicht" (foto: Inge Koot).

CDA voor extra parkeergarage Damcentrum

Actueel 402 keer gelezen

Leidschendam - Vanavond spreekt de gemeenteraad over de problemen in het Damcentrum. Het CDA wil meer parkeerplekken; daar is ook een extra openbare garage voor nodig. Investeren in bereikbaarheid is essentieel om het centrum voor de toekomst aantrekkelijk te houden voor de inwoners, voor bezoek aan familie en vrienden, en voor bezoekers aan winkels en restaurants.

Raadslid Fred Duijn: "Toen ik in 2008 hier kwam wonen, was het Damcentrum vooral één grote bouwput. Ik ben blij te zien hoe bruisend een deel van het gebied nu is, zeker op mooie dagen. Er is heel wat bereikt. Tegelijkertijd moet er nog veel gebeuren en zijn ook niet alle keuzes goed uitgevallen. Bereikbaarheid is niet het enige issue, maar wel het belangrijkste: zonder betere doorstroming en meer parkeerplekken slibt het centrum dicht."

Het huidige College heeft nieuwe parkeermetingen gedaan. Hiermee wordt nu wel rekening gehouden met de drukke zaterdagavond. Het gebied rond de sluis trekt dan extra bezoekers aan. Dat is gunstig voor de horeca, maar niet voor parkerende bewoners. Raadsleden hebben de afgelopen weken opnieuw belanghebbenden gesproken. Duidelijk is dat voor de drukste momenten snel iets moet gebeuren. Het CDA steunt uitbreiding van het aantal plekken op straat en de uitbreiding van de blauwe zone met ontheffingen voor buurtbewoners.

Fred Duijn: "Dit is niet voldoende; we willen niet met de hakken over de sloot, maar echt kansen bieden voor de toekomst." Het CDA vindt dat het Damcentrum zekerheid moet krijgen. Een extra openbare parkeergarage biedt dat. Duijn: "Ook in een tijd van bezuinigingen moeten we vooruit kijken. Er liggen twee opties; Leytse Hof en Rijnlandstraat-Noord. Die laatste heeft onze voorkeur: met 42 plekken zit je goed, het is betaalbaarder, en de locatie is dichter bij het centrum."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant