Marlon Zinnecker met zijn imposante Friezen.
Marlon Zinnecker met zijn imposante Friezen.

Na 25 jaar weer circus in Voorburg

Actueel 1.667 keer gelezen

Voorburg - Van woensdag 3 t/m zondag 7 april staat voor het eerst in 25 jaar weer een circus in Voorburg en wel op het evenemententerrein aan de Prins Bernhardlaan.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de voorbereidingen van het nieuwe Circus Maximum. Een circus van formaat en kwaliteit, zowel qua optredens als comfort en voorzieningen in de grote verwarmde theatertent met zo'n 1.000 comfortabele zitplaatsen.

Beleving staat in het circus centraal, en die begint al in de sfeervol aangeklede foyertent met een groot aanbod aan typische circuslekkernijen zoals versgebakken popcorn, suikerspinnen en zuurstokken. In de voorstelling, die met pauze ruim 2 uur duurt, worden alle ingrediënten van het klassieke circus gepresenteerd.

Marlon toont zijn optreden met maar liefst 8 Friese hengsten, en is de trotse winnaar van het internationale Circusfestival van Massy. Exotischer wordt het wanneer 6 reusachtige, Siberische kamelen de piste betreden en een vlotte vrijheidsdressuur afwerken. Speciaal voor de kinderen is er een optreden met 5 vrolijke hondjes en een unieke combinatie van Friese hengsten en kleine pony's. Verder gewaagde acrobatiek, zowel in de nok van de tent aan de tissue en ringtrapeze, als ook in de piste met jongleurs en koorddansers. Voor de nodige dosis humor zorgt publiekslieveing Clown Marco. Hoogtepunt van de voorstelling is ongetwijfeld het Hongaarse duo Donnert, met hun 'Pas de Deux' ballet op de rug van twee paarden. Na de voorstelling is er een meet & greet met de circusartiesten waarbij men eventueel foto's kan maken en handtekeningen verzamelen .

Aanvangstijden van 3 tot en met 7 april zijn woensdag om 19.00 u – donderdag om 16.30 u – vrijdag om 16.30 u - zaterdag om 15.00 en 19.00 u en zondag de matinee om 12.00 uur. Donderdag is familiedag; volwassenen betalen kinderprijzen. Koop tickets vanaf €14 bij de circuskassa aan de Prins Bernhardlaan of online via www.circus-maximum.nl. De kassa is op speeldagen open van 11.00 tot 12.00 en een uur voor aanvang van elke voorstelling.

Hou de komende week onze site en facebookpagina in de gaten als u gratis kaarten wilt winnen!

Clown Marco Mariani (foto's: Persdienst Circus Maximum).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant