(foto: Google Streetview).
(foto: Google Streetview).

Bewoners vrezen woontoren aan de Van Ruysdaellaan

Actueel 1.846 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente Leidschendam-Voorburg ontwikkelt samen met projectontwikkelaar van Wijnen plannen voor herontwikkeling van het grondstuk van Ruysdaellaan 41-57 (hoek Noordsingel, Burg. Banninglaan en van Ruysdaellaan).

Medio januari zijn de omwonenden over de plannen geïnformeerd. Het plan is om een woontoren te realiseren met 170 woningen in het lage en middensegment van de sociale huursector. De informatieve bijeenkomst heeft meer vragen dan antwoorden opgeleverd. Bewoners in de (naaste) omgeving zijn zeer bezorgd over de grote impact op de woon- en leefomgeving.

Ook de verkeer- en parkeersituatie baren zorg, zeker gezien de toenemende verkeersdruk door het vernieuwde Leidsenhage. Met een beroep op de WOB hebben diverse belanghebbenden de gemeente verzocht om inzage in de intentieovereenkomst tussen B&W en projectontwikkelaar. De gemeente heeft de beantwoordingstermijn echter verlengd. Wat de bewoners het meeste steekt, is dat de gemeente omwonenden voor voldongen feiten lijkt te zetten, in plaats van vooraf de dialoog met haar inwoners aan te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant