Logo hetkrantje-online.nl
Wethouder Juliette Bouw (Foto: Inge Koot).
Wethouder Juliette Bouw (Foto: Inge Koot).

'Waarom opnieuw onderzoek doen naar bereikbaarheid?'

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - 'Waarom een onderzoek doen dat al is gedaan en waarom pas de afwegingskaders formuleren nadat dit onderzoek is gedaan?' Dat zijn vragen die inwoners en raadsleden blijven stellen aan wethouder Bouw. Op dinsdag 26 maart stond de parkeerbalans en parkeermaatregelen Leidschendam Centrum opnieuw op de agenda van de gemeenteraad en ook nu was de raadszaal weer gevuld met bezorgde inwoners.

Lonneke van den Berg was een van deze betrokken bewoners die insprak bij de raadsvergadering namens wijken Klein Plaspoelpolder, Zeeheldenwijk, Verzetsheldenwijk, Damsigt, Nieuw Damsigt, Kleurenbuurt en Park Leeuwensteijn. Zij deed een oproep om de lijn uitgezet in eerdere onderzoeken vast te houden en de beloofde maatregelen uit te voeren uit de studie 'Benutten zoals bedoeld'. "Wat is het nieuwe inzicht van de huidige coalitie waardoor er een nieuw onderzoek noodzakelijk zou zijn?", vraagt zij de wethouder. "Wij als bewoners zijn al jaren aan het debatteren over dit onderwerp." In de vorige raadsperiode resulteerde dit in het plan 'benutten zoals bedoeld'. Dit programma bestaat uit een samenhangend pakket aan maatregelen door het bevorderen van de doorstroming op de wegen die daar voor bedoeld zijn en door het ontmoedigen van het verkeer op wegen die daar niet voor bedoeld zijn. "Het is dan wel heel zuur dat wij na vijf jaar van debatteren en stukken lezen weer opnieuw kunnen beginnen." 

D66- raadslid Wouter Jorissen vraagt met klem aan de wethouder wat het voortschrijdend inzicht is waardoor er nu opnieuw onderzoek moet worden gedaan. Na lang aandringen krijgt hij dan eindelijk het volgende antwoord van wethouder Bouw: "Wij maken nu gebruik van nieuwe regionale verkeersmodellen. De ontwikkeling van Overgoo nemen wij mee in dit nieuwe onderzoek en de nieuwe prognoses van bezoekersaantallen aan The Mall of the Netherlands." Dat er nog geen afwegingskader is waarop de resultaten van het onderzoek getoetst kunnen worden wordt door Frank Rozenberg (GBLV/Gemeentebelangen) als zeer merkwaardig bevonden. "Driemaal raden wat dan de uitslag is." 
 

Meer berichten