[Raadslid van Nu] Harma Aris: "Voorzieningenniveau in de gemeente op peil houden" | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Raadslid van Nu

Harma Aris: "Voorzieningenniveau in de gemeente op peil houden"

  •   135 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - VVD-raadslid Harma Aris is na een periode van afwezigheid weer terug in de raadszaal.

Door Inge Koot

"Ik was meer gaan werken en met drie kinderen in de puberleeftijd heb ik ervoor gekozen om de politiek op de achtergrond te zetten. Maar ik bleef de ontwikkelingen wel volgen en was nog steeds betrokken bij de raadsfractie. Ik miste het raadswerk. Het is voor mij een hele prettige manier om betrokken te zijn bij de gemeente."

Harma Aris is geboren in Terneuzen en studeerde bedrijfseconomie in Rotterdam. Zij heeft als econoom bij Nationale Nederlanden gewerkt en staat nu al weer aardig wat jaartjes met veel plezier voor de klas als docent economie. Zij woont met haar man en drie kinderen (16, 14 en 12) in Voorburg. Na haar studie is zij bijna altijd actief geweest in de politiek. Eerst in Rotterdam en van 2006 tot 2014 als raadslid in Leidschendam-Voorburg. "De plaatselijke politiek is mijn grote liefde."

Als liberaal vindt Aris het belangrijk dat burgers eigen verantwoordelijkheid nemen en dat de overheid daarin een beperkte rol speelt. "Als overheid moeten wij zorgen voor goede voorzieningen en een veilige en schone omgeving. Aan het persoonlijke leven kan iedereen zijn of haar eigen invulling geven."

Tijdens haar eerste raadsperiode zijn er meerdere dossiers op het gebied van sport en cultuur waarvoor Aris zich met veel bevlogenheid heeft ingezet. Zo is de nieuwe turnhal bij basisschool de Dijsselbloem eind vorig jaar geopend en heeft zij aan de basis gestaan van wat nu het Kulturhus in Stompwijk is. Ook het behoud van de twee zwembaden, Forum Kwadraat en de Fluit, is mede dankzij inspanningen van Aris gerealiseerd.

De komende vier jaar gaat zij zich inzetten voor sport, cultuur, financiën, economie en duurzaamheid. Wat Aris erg belangrijk vindt is het op peil houden en verbeteren van het voorzieningenniveau in de gemeente. "Wij wonen in de Randstad en willen meer woningen en bedrijvigheid maar wel die groene dorpse gezelligheid van onze gemeente behouden. We hebben goeie scholen, prachtige sportvoorzieningen in de wijken en openbare parken en speelvoorzieningen. Dat moet zo blijven en dat vraagt om creatief meedenken."

Harma staat voor financiële degelijkheid en vindt dat iets anders dan bezuinigen. "Je kan het geld maar een keer uitgeven. Daar moeten gedegen keuzes aan vooraf gaan."

Daarnaast gaat zij op zoek naar een oplossing voor het Veur theater en theater Ludens die het beiden financieel erg zwaar hebben. "De afgelopen jaren was het pappen en nathouden maar er moet nu een structurele oplossing komen." Zij gaat zich ook inzetten voor een goede bibliotheekfunctie in de gemeente.

Op het gebied van sport vindt Aris dat er al veel goed geregeld is in Leidschendam-Voorburg. Wel moet er nog een definitieve oplossing gezocht worden voor de Voorburgse Rugbyclub, die nu gehuisvest is op een tijdelijke locatie in de Star, Leidschendam. Ook voor het indoortrampolinepark Trix, dat op een locatie zit waar huizenbouw gaat plaatsvinden, hoopt Aris een definitieve locatie te vinden en ze dus binnen de gemeente te behouden.

Over de financiële situatie van de gemeente maakt Aris zich grote zorgen. Zij vindt de overschrijdingen, die zijn ontstaan door uitgaven in de jeugdzorg en de participatiewet, buiten proporties. "Het kan niet zo zijn dat er continu extra geld naar jeugdzorg gaat waardoor er op andere gebieden veel bezuinigd moet worden en dat de lasten van de individuele burger omhoog gaan. Ik denk dat we de jeugdzorg anders moeten inrichten. Ook moet beter inzichtelijk worden waar al het geld naartoe gaat. Daar is nu geen onvoldoende controle op."

Aris ziet grote verschillen in het huidige raadslidmaatschap ten opzichte van haar vorige periode. "Wij zijn nu heel makkelijk bereikbaar voor inwoners en inwoners zijn meer betrokken. Er wordt veel gecommuniceerd via social media. Dat vind ik best wennen maar als raadslid moet je daar wel in meegaan."

Aris gaat graag in gesprek met inwoners en gaat ook regelmatig op werkbezoek. "Het leuke aan het raadslidmaatschap is dat je op plekken komt waar je anders niet zou komen en dat je vaak betrokken inwoners en ondernemers spreekt."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>