De parkeergarage Damcentrum wordt voorzien van een blauwe zone (archeiffoto).
De parkeergarage Damcentrum wordt voorzien van een blauwe zone (archeiffoto).

Gemeenteraad stemt morrend in met herijkte parkeerbalans Leidschendam Centrum

Actueel 1.055 keer gelezen

Leidschendam - De herijkte parkeerbalans Leidschendam Centrum waarin een plan van aanpak is opgenomen waarmee de parkeerdruk in de toekomst verbetert is door de gemeenteraad aangenomen. De drie oppositiepartijen, GBLV, GroenLinks en D66, hebben er alles aan gedaan om nog veranderingen in de parkeerbalans aan te brengen maar dit heeft niet veel opgeleverd. 

De verschillende moties die de oppositiepartijen indienden werden stuk voor stuk van tafel geveegd. Er komt geen ontheffing voor bewoners voor parkeren op de tweede parkeerlaag maar de gehele parkeergarage wordt als blauwe zone ingericht. Wel worden er op initiatief van GBLV zo spoedig mogelijk extra parkeerplaatsen gerealiseerd aan de Damstraat, Molenpad en Zaagmolenstraat. "Dit zien wij meer als een steuntje in de rug van het beleid dat wethouder Bouw toch al had ingezet", is de sneer die VVD'er Bart Eleveld nog even uitdeelt.  

Nog voor de zomer moet duidelijk worden of er een parkeergarage komt in de Rijnlandstraat die 42 extra parkeerplaatsen moet opleveren. De raad krijgt hiervoor nog een investeringsvoorstel voorgelegd waarin ook onderhoud en handhaving zijn opgenomen. Daarnaast geeft wethouder Bouw gehoor aan de oproep voor betere bewegwijzering waarmee wordt aangegeven dat Leidschendam-Centrum geen doorgaande route is. 

Het voorstel van GBLV om de functie van de Damlaan te wijzigen naar promenade met extra parkeerplaatsen en dus afsluiten als doorgaande route heeft het niet gehaald. Ook de Rijnlandstraat wordt niet anders ingericht waardoor er meer parkeerplaatsen ontstaan en de laan meer een doorgaande route wordt. En het terrein waar de nieuwbouw Leytsche Hof moet gaan komen, op de hoek Oude Trambaan/Rijnlandstraat, wordt niet ingericht als tijdelijk parkeerterrein. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant