Een groot aantal hulpverleners kwam ter plaatse om de woningen te ontruimen en te controleren en om hulp te verlenen aan de slachtoffers (foto: Sebastiaan Barel).
Een groot aantal hulpverleners kwam ter plaatse om de woningen te ontruimen en te controleren en om hulp te verlenen aan de slachtoffers (foto: Sebastiaan Barel).

Woningen ontruimd vanwege te hoge concentratie koolmonoxide

Actueel 731 keer gelezen

Leidschendam - Nadat gisteren een flat aan de Prinses Annalaan in Leidschendam gedeeltelijk werd ontruimd, plaatse woningcorporatie Vidomes vandaag een verklaring op haar site. 

De alarmcentrale kreeg iets voor 16.30 uur meldingen over stanklucht. Uit metingen van de brandweer is gebleken dat er een te hoge concentratie koolomoxide aanwezig was in het centrale ketelhuis van de flat. De hulpdiensten hebben hierop diverse woningen ontruimd.

Een groot aantal ambulances kwam ter plaatse en de brandweer richtte een commandopost in.

Uiteindelijk zijn 16 woningen gecontroleerd en zeven bewoners ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Rond 19.15 mochten alle bewoners weer huiswaarts keren.

Vanwege het grote aantal slachtoffers schaalden de hulpdiensten  op naar GRIP-1.

Vidomes: 'Door een defect aan de ketel in een ketelhuis is er koolmonoxide vrijgekomen. De brandweer heeft de bewoners die thuis waren, preventief geëvacueerd. Een deel van de woningen is vervolgens door de brandweer gecontroleerd op koolmonoxide. Na deze check heeft de brandweer de woningen vrijgegeven, en konden alle bewoners weer naar huis. De woningen zijn dus veilig.'

De brandweer adviseert alle bewoners - maar zeker de bewoners die eerder niet thuis waren - om goed te ventileren. Dit betekent dat de bewoners deuren en ramen goed tegen elkaar open moeten zetten. Alle bewoners hebben hier inmiddels een brief over gekregen.

In het hele complex is er in ieder geval vanavond en vannacht geen warm water. De ketel gaat niet meer aan. De CV doet het wel. De VvE-beheerder Winter Valkenier gaat morgenochtend meteen aan de slag om dit zo snel mogelijk te laten repareren. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant