De werkzaamheden in de Broekweg toen deze nog in volle gang waren (foto: twitter Nadine Stemerdink).
De werkzaamheden in de Broekweg toen deze nog in volle gang waren (foto: twitter Nadine Stemerdink).

Feestelijke afronding regenbestendig maken Broekweg

Actueel 384 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben in de Broekweg in Leidschendam maatregelen genomen om wateroverlast bij hevige regenval in de toekomst te voorkomen. 

De werkzaamheden aan de Broekweg zijn onlangs afgerond. Op maandag 15 april om 15.30 uur is er daarom bij Wijkcentrum t Koophuis aan de Piet Heinstraat 39 een feestelijke oplevering samen met bewoners en Wethouder Nadine Stemerdink. Er wordt een flinke regenbui nagebootst die laat zien hoe het hemelwater voortaan wordt afgevoerd.

Een aantal woningen aan de Broekweg ligt lager ten opzichte van de straat. Tijdens stevige buien is daar in een aantal woningen water gelopen. Bij hevige regenval is de capaciteit van de riolering beperkt. Het hemelwaterriool is daarom vervangen en vergroot.

Daarnaast is er een extra verbinding gemaakt dat hemelwater afvoert naar de sloot. Ook is er in de straat een goot aangelegd waardoor regenwater afstroomt naar de nabijgelegen sloot.

Hemelwater komt zo niet in het afvalwaterriool maar komt ten goede aan de lokale waterhuishouding. Daarmee is het een duurzame oplossing. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant