Man komt om bij brand in woning | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De vlammen slaan uit de getroffen woning (foto: Roy Wolters, Regio15).
De vlammen slaan uit de getroffen woning (foto: Roy Wolters, Regio15).

Man komt om bij brand in woning

  •   795 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Een man is omgekomen bij een forse nachtelijke brand in een woning aan de Frans Mortelmansstraat te Voorburg..

De brand brak kort na middernacht uit en was kort uitslaand. De brandweer schaalde op naar 'grote brand' om genoeg mensen en materieel ter plaatse te kijgen om het vuur te bestrijden.

Het is nog niet duidelijk hoe het met de bewoners van de bewuste woning (of: hun buren) is. Er zijn meerdere ambulances opgeroepen, maar dat is niet ongewoon bij een brand in een wooncomplex.

De brand woedde in het laagbouw deel van het complex, en niet in het hoge deel wat bekend staat als 'het zeilschip'. De Frans Mortelmansstraat grenst aan winkelcentrum 'de Julianabaan'.

Er lag glas op grotere afstand van het pand. Dat zou erop kunnen duiden dat er aan de brand een soort van ontploffing vooraf is gegaan.

De brandweer heeft bekend gemaakt dat de bewoner van de getroffen woning helaas is overleden.

De burgemeester van Leidschendam-Voorburg Klaas Tigelaar is ter plaatse gekomen om kennis te nemen van de tragische gebeurtenissen. Er zijn ook technisch rechercheurs van de politie ter plaatse gegaan, die onderzoek komen doen naar de brand en de gebeurtenissen die daaraan vooraf zijn gegaan. De getroffen woning is uiteraard onbewoonbaar, maar de bewoners van de omliggende woningen konden na controle in de loop van de nacht terug naar hun woning.

Omwonenden bevestigden dat aan de brand een kleine ontploffing vooraf is gegaan. De bewoner zou eerder ook de ruiten van zijn eigen woning in hebben gegooid. Het zou gaan om een verwarde man van middelbare leeftijd die met enige regelmaat voor overlast in het complex zorgde.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>