Namens de gemeente tekende wethouder Astrid van Eekelen (m.) en namens de coöperatie Herbert Carbière en Rob Kniesmeijer (foto: pr).
Namens de gemeente tekende wethouder Astrid van Eekelen (m.) en namens de coöperatie Herbert Carbière en Rob Kniesmeijer (foto: pr).

Plaatsing 208 zonnepanelen op turn- en sporthal Cascade

Actueel 514 keer gelezen

Wethouder Astrid van Eekelen heeft woensdag 24 april een overeenkomst getekend voor plaatsing van 208 zonnepanelen op de turn- en sporthal Cascade aan de Delflandlaan in Voorburg.

De coöperatie Zon op Leidschendam-Voorburg zal deze zonnepanelen financieren, plaatsen en exploiteren voor de komende 15 jaar. Namens de coöperatie tekenden Herbert Carbière en Rob Kniesmeijer. Met de installatie wordt de emissie van 27 ton CO2 per jaar vermeden. De installatie kan in principe 25 jaar mee en dan is de CO2-besparing in totaal 675 ton. Dat is een bescheiden, maar welkome bijdrage aan een groen Leidschendam-Voorburg en een beter klimaat.
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft het bij de bouw van de sporthal - als onderdeel van haar duurzaamheidsbeleid - mogelijk gemaakt dat op het dak van de sporthal een zonnestroominstallatie geplaatst wordt. Een aantal inwoners van de gemeente heeft daarop een coöperatie opgericht die deze installatie voor tenminste 15 jaar zal exploiteren. De coöperatie maakt gebruik van de landelijke postcoderoosregeling; de leden van de coöperatie kunnen daardoor de energiebelasting over hun elektriciteitsverbruik thuis terugvragen.

Wie een dak ter beschikking wil stellen voor een volgend project kan contact opnemen via zonoplv@zonopnederland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant