Afbeelding

Laatste meedenksessie bereikbaarheid Damcentrum op 8 mei

Actueel 350 keer gelezen

Leidschendam - Op 2 en 17 april vonden meedenksessies plaats voor het onderzoek bereikbaarheid Damcentrum. Onderzoeksbureau Antea Group presenteerde de resultaten van fase 2 van het onderzoek. Op 8 mei vindt er een derde meedenksessie plaats waarin de Antea Group de effecten voor luchtkwaliteit en geluid presenteert en zij geven resultaten weer van de sets aan maatregelen. Daarnaast geeft de gemeente een indicatie van de kosten voor een brug en overige verkeersmaatregelen. De gemeente geeft ook bandbreedtes voor de verminderde opbrengsten (voor de gemeente) voor de ontwikkeling van Klein Plaspoelpolder als er een brug komt.

Er werden drie onderzoeksvarianten onderzocht met maatregelen om de bereikbaarheid en doorstroming in het Damcentrum te verbeteren. Ook zijn de effecten van de verschillende maatregelen voor de wegen rondom het Damcentrum in kaart gebracht. De presentatie met uitleg en notulen is te vinden op de participatiewebsite.

De drie onderzoeksvarianten zijn:

1. Een pakket verkeersmaatregelen en geen nieuwe brug. 
2. Een lage, beweegbare brug met een 30 kilometer per uur weg aangevuld met een pakket verkeersmaatregelen. Eénrichting richting A4 en éénrichting over zuidelijke Sluisbrug naar het Damplein.
3. Een lage beweegbare brug met een 30 kilometer per uur weg met tweerichtingsverkeer en net als nu tweerichtingsverkeer over zuidelijke Sluisbrug aangevuld met een pakket verkeersmaatregelen.

Maatregelen die per variant onderzocht zijn:

- Selectieve toegang (twee gebieden zijn onderzocht)
- Tweerichtingsverkeer Oude Trambaan
- Oplossing aansluiting nieuwe brug (voor onderzoeksvarianten 2 en 3)
- Maatregelen gericht op het veranderen van de vervoerswijze (bijvoorbeeld overstap auto naar openbaar vervoer of fiets)
- Verkeerslicht Sluisplein verwijderen (voor onderzoeksvariant 2).

Bovenstaande aanvullende maatregelen zijn per onderzoeksvariant onderzocht. De deelnemers konden na de presentatie van Antea Group per maatregel aangeven waar ze positief over zijn en waar zij zich zorgen over maken. Velen hebben dat toegewijd gedaan en ook de gesprekken over de onderzoeksvarianten waren levendig. Onder andere afhankelijk van waar deelnemers wonen, verschillen de meningen over de varianten. De bewoners gaven ook hun visie op bijvoorbeeld de aanpak en reikwijdte van het onderzoek, de aantallen in het verkeersmodel en het beperkte aantal meedenksessies. De inbreng van beide bijeenkomsten komt in de bijlage van het voorstel van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad deze zomer.
    
Het streven is dat B&W in juni een voorstel aanbiedt aan de gemeenteraad, zodat zij in juli een beslissing kan nemen.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant