Afbeelding

GBLV: kunstgras is uit den boze voor milieu en gezondheid

Actueel 550 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Kunstgras met ingestrooid rubbergranulaat is niet alleen slecht voor de gezondheid maar ook slecht voor het milieu. Door slijtage van het kunstgras komen er piepkleine stukjes plastic in het milieu, onder andere in het oppervlaktewater. Dit benadrukt GBLV/Gemeentebelangen in schriftelijke vragen die zij aan het college stelt. 

"In het kader van duurzaamheid is het hele concept kunstgras uit den boze", vindt GBLV. "Er is immers nog geen oplossing om kunstgras te recyclen. Natuurlijke grasvelden helpen de hittestress te verminderen. In tegenstelling tot kunstgrasvelden: deze warmen het klimaat juist op terwijl natuurlijke grasvelden voor verkoeling zorgen en daarbij ook CO2 opnemen."

GBLV vraagt het college of er rekening is gehouden met de bijkomende negatieve effecten van kunstgras. Zij wil weten hoeveel m2 kunstgras er inmiddels ligt op alle sportvelden in Leidschendam-Voorburg en zij vraagt zich af of het Water- en het Hoogheemraadschap op de hoogte is van de omvang van kunstgrasmatten in de gemeente inclusief de milieuschade?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant