Nog steeds wordt er grofvuil gedumpt  (Foto: Ap de Heus)
Nog steeds wordt er grofvuil gedumpt (Foto: Ap de Heus)

Illegaal dumpen van grofvuil blijft groot probleem

Actueel 670 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ondanks de inspanningen van het Cleanteam, het rijden van extra grofvuil routes en het instellen van een tijdelijke milieustraat blijft het illegaal dumpen van grofvuil een probleem in de gemeente. 

Al voor de sluiting van de milieustraat in de gemeente, in juni 2018, telde Avalex gemiddeld 90 illegale dumpingen per maand. Door alle genomen maatregelen is dit aantal niet gedaald, maar zelfs gestegen. Er is geen verbetering te zien in het straatbeeld.

Het Cleanteam van Avalex loopt elke dag de zogenaamde afvalhotspots in de gemeente na en ruimt de rotzooi naast de ondergrondse afvalcontainers op. Vanaf zaterdag 16 maart is er een inleverpunt voor klein huishoudelijk grofvuil op Nieuwe Havenstraat 3B geopend. Dit inleverpunt is eens per twee weken geopend en is enkel bedoeld voor kleine meubels uit huishoudens (zoals stoelen, kastjes, tafels etc), Elektrische apparaten met een stekker (zoals televisies, computers etc) en metalen voorwerpen (zoals fietsen, pannen, schroeven, oud ijzer etc). Men kan grofvuil ook naar één van de milieustraten in de omgeving brengen, zoals Rijswijk of Delft. Daarnaast rijdt Avalex extra grofvuil routes. Grofvuil wordt gratis aan huis opgehaald door Avalex. Aanmelden van grofvuil kan via deze link.
 


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant