Het was al vroeg druk in de Venestraat in Leidschendam, van oudsher het centrum van de activiteiten op Koningsdag (foto: Michel Groen).
Het was al vroeg druk in de Venestraat in Leidschendam, van oudsher het centrum van de activiteiten op Koningsdag (foto: Michel Groen). (foto: Michel Groen).

Regenachtig weer deert Koningsdag weinig

Actueel 545 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ook al was het vrij fris en vielen er af en toe flinke regenbuien, de activiteiten op Koningsdag trokken afgelopen zaterdag weer veel inwoners die er op deze feestelijke dag even op uit gingen.

In Voorburg startte het feest traditiegetrouw met een aubade onder leiding van burgemeester Klaas Tigelaar voor het bordes van Huize Swaensteyn aan de Herenstraat, onder begeleiding van Harmonieorkest Sint Caecilia. Voor die tijd was de vrijmarkt in het Huygenskwartier allang van start gegaan. Dat was ook het geval bij de Koningsmarkt in de Venestraat e.o. in Leidschendam. Deze werd traditioneel om 10.00 uur geopend door enkele oud-bewoners van de straat, Paul en René Verlaan. De familie Verlaan had in vroegere jaren een Limonadefabriek en drankhandel aan de Venestraat en een monumentaal pand herinnert hier nog steeds aan.

Voor de kinderen was er op het Damplein een luchtkussenspektakel en bij de Petrus en Paulus kerk stond een podium met o.a. optredens van Simply Names en muziek door een DJ voor een vrolijke noot. Ook was er een Oranjemarkt bij de Dorpskerk. In het Voorburgse Huygenskwartier waren er drie podia met entertainment, waar o.a. Ben Cramer en Captain Midnight hun opwachting maakten.

Zoals gebruikelijk was er in Damsigt ook een uitgebreid programma met een kinderoptocht met versierde fietjes, allerlei spelletjes, een 3 tegen 3 voetbaltoernooi en muziek.

In de Oranje Nassaustraat had de (eigen) oranjevereniging gezorgd voor een springkussen, een klimboom, een wervelwindmachine, knutselworkshops, een tuktuk en een stormbaan. Afgesloten werd met een BBQ.

Aan de Fonteynenburglaan vonden diverse kinderactiviteiten plaats op het veldje bij wikgebouw Agora. Na een poppenkastvoorstelling werd het feest rond de middag afgesloten met een kinderdisco en een lunch.

Bij Café De Conckelaer kon je genieten van blues met de band Straight up Hogs, terwijl in winkelcentrum Leidsenhage de band Fource optrad.
De vrijmarkt in winkelcentrum De Julianabaan was wat rustiger dan vorig jaar.

In Stompwijk vonden de activiteiten plaats in en vanuit Bar De Bles met aan het eind van de middag de rock 'n roll cover band 'Bony Marony'. Jeroen de Gier van De Bles: "Het was geweldig en erg gezellig. We kijken terug op een zeer geslaagde Koningsdag."

(foto's: Michel Groen 11x en Ap de Heus 3x).

(foto: Michel Groen).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Michel Groen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant