De militairen hebben samen met cliënten van Dorrepaal, geverfd, omheiningen gerepareerd  en allerlei andere klussen gedaan (foto: pr).
De militairen hebben samen met cliënten van Dorrepaal, geverfd, omheiningen gerepareerd en allerlei andere klussen gedaan (foto: pr).

Militairen werken mee op Buitengoed Dorrepaal

Actueel 655 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op Buitengoed Dorrepaal en de kinderboerderijen Vreugd & Rust en Essesteijn waren op 2, 3 en 4 mei 66 militairen van de 13e Luchtverdedigingsbatterij Ypenburg uit Venray te gast.

Samen met de cliënten van de werkgroepen van Dorrepaal hebben zij schuren geverfd, overkappingen gerestaureerd, omheiningen gemaakt en allerlei andere klussen gedaan. De militairen van de 13e batterij Ypenburg hebben een bijzondere band met Dorrepaal: In 1940 heeft deze eenheid de villa ontzet van de Duitsers die deze bij de Slag om Ypenburg bezet hielden. Villa Dorrepaal (toen Landgoed Leeuwenbergh) lag op een strategische plaats, tussen het toenmalige Vliegveld Ypenburg en de Oude Tolbrug over de Vliet; de rechtstreekse verbinding naar het regeringscentrum van Den Haag.

Voor de militairen waren deze dagen op Dorrepaal een kans om stil te staan bij deze geschiedenis en een mooie manier om zich in te zetten voor de samenleving. De cliënten van Dorrepaal keken er ook echt naar uit. Velen vinden het geweldig om samen met militairen aan klussen te werken. De militairen maakten op het terrein bovendien een stormbaan waar cliënten konden ervaren hoe het er bij oefeningen aan toe gaat.

Zaterdag 4 mei was de afsluiting van het militaire bezoek met de dodenherdenking bij het oorlogsmonument achter Dorrepaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant