Marion Valkenburgh sprak in tijdens de raadsvergadering op dinsdag 7 mei (Foto: PR)
Marion Valkenburgh sprak in tijdens de raadsvergadering op dinsdag 7 mei (Foto: PR)

Omwonenden Gravenwijk teleurgesteld over resultaat Raadsforum

Actueel 313 keer gelezen

Leidschendam - Er verdwijnt veel groen in de Gravenwijk en er is nauwelijks ruimte voor een speelplek voor de kinderen. De bewoners van de Gravenwijk zijn teleurgesteld over de uitkomst van de raadsvergadering op 7 mei.

De gemeente heeft plannen om op Gravin Catharinalaan seniorenwoningen te ontwikkelen. De omwonenden hebben hier bezwaar tegen, met name omdat er groen in de wijk verdwijnt en ook de speeltuin.

De kinderen vragen tijdens de vergadering om bij de sloot een speelmogelijkheid te krijgen. Volgens bewoonster Marion Valkenburgh zou dit makkelijk geregeld moeten worden. Zij sprak ook in tijdens de vergadering op 7 mei. "De kinderen hebben de raadsleden verteld dat als ze op de grasveldjes (liggend bij de woningen) spelen in de Gravenwijk zuidkant, ze hier telkens weg worden gestuurd omdat omwonenden het als overlast ervaren en er direct auto's naast geparkeerd zijn. Toch wil juist daar de gemeente een speeltuin inrichten. Deze grasveldjes zijn 3 meter en 80 cm breed. Je kunt daar iets voor de allerkleinste neerzetten, maar daar houdt het ook mee op. De locatie aan de Gravin Catharinalaan ligt helemaal vrij van de woonhuizen en is daarom juist geschikt voor een speeltuin ook gezien de afmetingen van het stuk grond."

Zij is ook teleurgesteld over de reactie van de wethouder en de raadsleden: "Wat mij opviel is dat inhoudelijk op mijn betoog absoluut niet werd ingegaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant