Afbeelding

Bestaande woningen komen niet voor in plangebied Schakenbosch

Actueel 1.184 keer gelezen

Leidschendam - Meerdere woningen in het gebied Schakenbosch, dat herontwikkeld wordt, zijn niet of niet correct terug te vinden in het beschreven plangebied. Aan deze bewoners is medegedeeld dat zij hun huis te zijner tijd moeten verlaten. D66-raadslid Peter van Dolen vraagt het college wat eraan gedaan wordt zodat deze bewoners niet zomaar op straat komen te staan.

In het gebied van de doorontwikkeling Schakenbosch wonen nog diverse inwoners van Leidschendam-Voorburg. Deze huurders wonen in de 6 huurhuizen van eigenaar Schakenbosch BV. Deze woningen worden al meer dan 25 jaar summier of in het geheel niet onderhouden.

In de plannen staan 5 van de 6 huurwoningen goed ingetekend. Een woning langs de Veurse Straatweg is niet zichtbaar in de plankaart. Huizen Lijtweg 3 en 5 zijn wel zichtbaar op de plankaart, maar als 2 afzonderlijke woningen in plaats van de 2-onder-1-kap woning die het nu is. "In de gesprekken met de ontwikkelmaatschappij kregen de bewoners het gevoel dat de bal een beetje bij hen werd gelegd. Hen werd gezegd dat zij in de nieuwe plannen hun huis zouden moeten verlaten en daar alvast over konden gaan nadenken," meldt Van Dolen.

D66 vraagt zich af of de gemeente op de hoogte is dat enkele bewoners van dit gebied in de plannen van de ontwikkelaar mogelijk niet zijn meegenomen. Op welke wijze kan de gemeente er zorg voor dragen dat deze bewoners niet opeens heel veel meer moeten gaan betalen? Ook wil D66 weten op welke wijze de gemeente de contacten met de bewoners van Lijtweg 3 en 5 gaat onderhouden om hen consequent en goed te informeren? 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant