Willem de molenaar houdt alles goed in de gaten (foto: Ot Douwes).
Willem de molenaar houdt alles goed in de gaten (foto: Ot Douwes).

Veel belangstelling voor activiteiten op Molendag

Actueel 208 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voor de activiteiten die afgelopen zaterdag werden gehouden bij houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam en molen De Vlieger in Voorburg was veel belangstelling.

Op het grasveld naast poldermolen De Vlieger stonden veel oude werktuigen opgesteld van pomp tot zaagmachine. De moestuin bij De Vlieger is recent aangelegd als voorbeeld hoe een molenaar vroeger aan zijn eten kwam en deze tuin werd officieel geopend. Ook de presentatie door de radiozendamateurs, die live in de lucht waren, was weer aanwezig.

Het was af en toe in de rij staan om te wachten bij polder- en museummolen De Vlieger voor een rondleiding. De vrijwilligers van molen De Vlieger hadden hun handen vol om als gids de groepjes bezoekers alles te laten zien en vragen te beantwoorden. De kraam met oude gereedschappen en overige antieke voorwerpen werd eveneens druk bezocht.De jongste bezoekers kregen na de rondleiding in de poldermolen een windmolentje en die wilde best goed draaien bij de lichte bries die er zaterdagmiddag stond.

Ook bij De Salamander was het druk. Er was veel belangstelling voor het figuurzagen en het maken van een tolletje voor de jeugd. De houtdraaiers Jan van der Ploeg en Martien van Vliet kregen binnen in de zaagruimte veel aandacht. Aan het einde van de middag bleven veel bezoekers speciaal wachten totdat een dikke boomstam tot planken was gezaagd, waarna applaus klonk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant