Jolanda Zuydgeest brengt kinderboek uit | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Schrijfster van het boekje Jolanda Zuydgeest met haar dochter Jennifer, die de illustraties verzorgde (foto: pr).
Schrijfster van het boekje Jolanda Zuydgeest met haar dochter Jennifer, die de illustraties verzorgde (foto: pr).

Jolanda Zuydgeest brengt kinderboek uit

  •   270 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Na twee romans voor volwassenen: 'Angst regeert De Vulpen' en 'Een gouden gezin, hoe mantelzorg kapot maakt wat je lief is', is eindelijk een lang gekoesterde wens van Jolanda Zuydgeest uit Voorburg uitgekomen. Haar eerste kinderboek is uitgebracht.

Al vanaf haar jeugd schrijft Jolanda graag verhalen. Met veel plezier werkt ze jaarlijks mee aan een zomervakantieboek van een grote supermarktketen, daarnaast gaf ze samen met vriendin Corrie van den Bos meerdere traktatieboekjes uit.
Haar laatste boek 'Een gouden gezin' van Jolanda krijgt nog steeds veel aandacht, mede doordat het onderwerp mantelzorg erg hot is. "Er is veel in beweging in de zorg maar we zijn er nog lang niet", meent de schrijfster. "Toch ligt mijn hart vooral bij de kinderverhalen. Meerdere cursussen en workshops heb ik gevolgd om mijzelf te verbeteren in het schrijven van kinderverhalen."

Het boek 'Jolien en Jef, de vergeetachtige oma' is een ondeugend verhaal met een zorgzaam kantje. "Geïnspireerd door van alles dat er om mij heen gebeurt, is het verhaal tot stand gekomen. Ook de zorg, die mij erg na aan het hart ligt, heb ik in het verhaal verwerkt", vertelt Jolanda.

Het verhaal gaat over twee kinderen, die ondeugend zijn en grapjes uithalen, maar daarnaast ook aandacht hebben voor oma, die naar een verpleegtehuis gaat en haar huisdier niet mag meenemen. "Tijdens de zorgperiode voor mijn moeder heb ik gezien hoe het in het tehuis er aan toegaat. Iedereen doet zijn best maar door gebrek aan voldoende personeel en de financiële middelen lukt het soms moeizaam om de ouderen in het tehuis dagelijks plezier in het leven te geven," aldus Voorburgse.

Op 18 mei om 15.00 uur presenteert Jolanda haar boek bij kinderboekenwinkel In de Wolken, in de Herenstraat in Voorburg. Ook haar oudste dochter Jennifer, illustrator van het boek, is hierbij aanwezig. Het boek is prima voor te lezen vanaf 5 jaar en zelfstandig vanaf 8 jaar. Het is verkrijgbaar in alle boekwinkels en online te bestellen voor 14,95 euro.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>