Laatste stopplaats Ringvaart Regatta weer in Leidschendam | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Bij de Leidschendamse sluis moeten de boten het water uit en is de laatste stop voor de finish in Delft (foto: pr).
Bij de Leidschendamse sluis moeten de boten het water uit en is de laatste stop voor de finish in Delft (foto: pr).

Laatste stopplaats Ringvaart Regatta weer in Leidschendam

  •   620 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De 100 km lange roeimarathon de Ringvaart Regatta passeert woensdag 22 mei voor de 44e keer Leidschendam-Voorburg. Nadat de roeiers 88 van de 100 kilometer achter zich hebben gelaten, arriveren ze bij de sluis in Leidschendam voor hun laatste stopplaats.

Hier worden alle boten uit het water getild door vrijwilligers van de Delftsche studenten roeivereeniging Laga. De boten worden op de het droge gelegd en de 800 deelnemers krijgen hier de tijd om even uit te rusten en zich op te maken voor de laatste 12 kilometer richting Delft. Deze stop van de langste roeimarathon ter wereld leeft het meest bij de roeiers en toeschouwers. Het is de plek om even te ontspannen, je ploeg een extra mentale boost te geven, een drankje te drinken en naar muziek te luisteren. Het is er behoorlijk druk en een groot spektakel.

Nadat de ploegen 's ochtends vroeg gestart zijn in Leiderdorp, zullen zij hun tocht naar de Ringvaart beginnen door de Kagerplassen over te steken. Hierna wordt de Ringvaart tegen de klok in afgeroeid, waarna de boten via de Kagerplassen en Leiden in Leidschendam aankomen. Jong en oud, ervaren en onervaren, iedereen doet mee. Dat maakt deze wedstrijd uniek. De ene ploeg gaat voor een nieuw record waar de andere ploeg gaat voor het uitroeien van de afstand.

De meeste boten zullen na een lange dag rond 17:00 uur aankomen bij de sluis in Leidschendam. Hier zal het gezellig druk zijn en zullen toeschouwers en roeiers kunnen genieten van de zon, de sfeer en de livemuziek. Na 45 minuten rust te hebben gehad in Leidschendam maken de roeiers zich op voor de laatste kilometers richting de finish in Delft. In Delft aangekomen wordt de feestelijke sfeer van Leidschendam voortgezet tijdens het afsluitende Festival op het evenemententerrein van Lijm en Cultuur. 

Omdat er voor de roeiers voorzieningen worden getroffen op de Van Ravensteijnkade, de Leidsekade, de Delftsekade nabij de kerk, de Sluiskant en het Sluisplein, zullen vanaf 10:00 uur deze wegen afgesloten worden voor verkeer. Auto's kunnen hier niet parkeren op dinsdag 21 mei vanaf 16:00 uur en woensdag 22 mei de gehele dag. 

Ook voor iedereen die niet direct iets met de wedstrijd te maken heeft is het leuk om een kijkje te nemen. De eerste boten komen vanaf 15:00 uur aan en de laatste boten zullen rond 20:30 uur Leidschendam verlaten.

Kijk voor meer informatie op: www.parthenon-ey-ringvaartregatta.nl.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>