Adelia Askarova (orgel) heeft meerdere internationale prijzen binnengehaald (foto: pr).
Adelia Askarova (orgel) heeft meerdere internationale prijzen binnengehaald (foto: pr).

Lunchconcert met Nadia en Adelia Askarova is in Koningkerk

Actueel 580 keer gelezen

Voorburg - Men is op zondag 26 mei vanaf 12.00 uur welkom om in de Koningkerk te Voorburg te komen luisteren naar twee internationale topmusici, de zussen Nadia en Adelia Askarova op piano en orgel. Zij spelen hoogtepunten uit het programma van hun Voorburgse huistheater 't Hart: van klassiek tot eigentijds, van Mozart tot musical. 

In Het Krantje van deze week werd abusievelijk de locatie van het concert niet genoemd.

Nadia Askarova (piano) is Cum Laude afgestudeerd aan de Gnessin's Muziekacademie te Moskou en volgde daar nog een Postdoctorale studie. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde ze haar Master voor piano en historische klavieren. Zij won de eerste prijs in drie prestigieuze internationale pianoconcoursen. Adelia Askarova (orgel) heeft meerdere internationale prijzen binnengehaald. Adelia voltooide haar studie aan het Tjaikovski Staatsconservatorium in Moskou. In 2015 werd haar boek over Feike Asma en de Nederlandse orgelbouw in Moskou gepubliceerd.

De zussen treden regelmatig op en staan ook bekend om hun muziektheaterproducties voor kinderen en volwassenen. Zo traden ze tijdens het Huygensfestival 2018 op. In hun eigen professionele huistheater, 't hART, aan de Hendrik van Boeijenlaan in Voorburg, organiseren Nadia en Adelia allerlei activiteiten.

Na het concert in de Koningkerk is er ter dekking van de onkosten een vrijwillige inzameling en is er een na-zit om met een glaasje en een versnapering nog wat na te praten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant