Afbeelding

Bijeenkomst over bereikbaarheid Damcentrum/Leidschendam-zuid

Actueel 899 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vanavond vindt er een extra beeldvormende raadsvergadering plaats over de bereikbaarheid van het Damcentrum in Huize Swaensteyn. De VVE Nieuw Damplein, het bedrijf TomTom en onderzoeksbureau Antea groep geven een presentatie.

19.30-20.00 uur: VVE Nieuw Damplein    
De VVE geeft een presentatie over maatregelen die geschikt zijn om de leefbaarheid, het milieu en de aantrekkingskracht van het winkelgebied in het Damcentrum sterk te verbeteren. Volgens de VVE zijn de maatregelen breed aanvaardbaar en financieel realiseerbaar. Een en ander wordt onderbouwd en van voorbeelden voorzien.

20.00-20.30 uur: bedrijf TomTom    
Een inwoner van Damsigt - werkzaam bij TomTom - heeft op verzoek van de bewonersgroep 'Benutten zoals bedoeld' een aantal analyses gemaakt met behulp van de verkeersdatabase van TomTom. De inzichten dienen volgens de bewonersgroep als aanvulling op de door Antea gebruikte data zodat snel de juiste beslissingen genomen kunnen worden voor een goed bereikbaar LV.

20.30-21.30 uur: Antea Group    
Onderzoeksbureau Antea Group geeft namens de stuurgroep Bereikbaarheid Damcentrum (wethouders Bouw, Rouwendal en Van Eekelen) een presentatie over het onderzoek naar de bereikbaarheid en doorstroming Damcentrum, inclusief een mogelijke brug. Het gaat om informatie over de aanpak; de voorlopige resultaten en over effecten voor geluidsoverlast en luchtkwaliteit. 

Ambtelijk wordt een presentatie gegeven van de geschatte kosten van de brug, de minderopbrengsten van KPP, en van enkele verkeersmaatregelen. Daarnaast volgt ambtelijk een presentatie van de voorlopige uitkomsten van het participatieproces.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant