Afbeelding

Bewoners Damplein krijgen ook ontheffing voor tweede auto

Actueel 639 keer gelezen

Leidschendam - In de parkeergarage aan het Damplein wordt een blauwe zone ingesteld. Bewoners van de nieuwbouwappartementen aan het Damplein zouden in eerste instantie één parkeervergunning krijgen. Reacties van deze bewoners hebben ertoe geleid dat het voorstel is aangepast zodat zij ook in aanmerking komen voor een ontheffing voor hun tweede auto. 

Door het invoeren van de blauwe zone wordt er voor kort parkeerders meer ruimte gecreëerd vlakbij de winkels. De blauwe zone wordt ingesteld op maandag tot en met zaterdag tussen 8:00 en 18:00 uur, met een maximale parkeerduur van 2 uur.

In eerste instantie wordt er voor gekozen om zoveel mogelijk parkeerruimte voor de bezoekers vrij te spelen. Er worden daarom ook geen ontheffingen voor ondernemers en bezoekers van bewoners uitgegeven. De direct omwonenden komen in aanmerking voor één ontheffing per adres. De woningen boven de parkeergarage die beschikken over een privé parkeerplaats kunnen de ontheffing alleen aanvragen voor de tweede auto.

De komende maanden wordt gekeken naar het parkeerbeleid op straat. Dit kan mogelijk nog leiden tot een aanpassing van de ontheffingsregeling. Met deze maatregel worden de langparkeerders geweerd uit de garage. Dat betreft onder andere werknemers, bedrijfswagens en (langdurig) gestalde voertuigen. In eerste instantie zal intensief gehandhaafd worden. Na enige tijd kan de intensiteit van de handhaving naar verwachting iets teruggeschroefd worden. 

Het beleidsvoornemen is besproken met een afvaardiging van het Ondernemersfonds Leidschendam Centrum. Zij konden zich vinden in het voorstel. Naar de omwonenden van de parkeergarage Damplein is eind april een brief verstuurd waarin het beleidsvoornemen tot het invoeren van de blauwe zone is aangekondigd. De reacties hebben ertoe geleid dat het voorstel is aangepast, zodat bewoners van de nieuwbouw appartementen aan het Damplein in aanmerking komen voor een ontheffing voor (alleen) hun tweede auto. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant