Afbeelding

D66: Vierde onderzoek bevestigt dat extra brug niets oplost

Actueel 1.249 keer gelezen

Leidschendam - De fractie van D66 heeft op 27 mei kennisgenomen van de presentatie van onderzoeksbureau Antea, dat voor de vierde keer een onderzoek uitvoerde naar de bereikbaarheid van het Damcentrum. De resultaten zijn duidelijk en bevestigen de resultaten van eerdere onderzoeken: een extra brug leidt niet tot minder verkeer in onze gemeente, maar zorgt juist voor méér verkeer.

Naast de presentatie van Antea heeft TomTom nieuwe data gepresenteerd en heeft een bewoner van het Damplein namens VvE Damplein gepleit voor andere maatregelen dan een extra brug. Ook zijn de eerste resultaten uit de bewonersenquête bekend gemaakt waaruit blijkt dat het grootste deel van de inwoners geen voorstander is van een extra brug.

Voor D66-fractievertegenwoordiger Wouter Jorissen is dit geen verrassing: 'Al voordat het onderzoek begon hebben wij onze twijfels geuit over het nut van dit extra onderzoek. Het was al lang duidelijk dat de blunderbrug niets op zou lossen'. Volgens Jorissen zijn de presentaties een duidelijk signaal naar het college, dat vóór de komst van een extra brug is. 'Het college moet zichzelf nu goed achter de oren krabben. Na deze presentaties zou het heel vreemd zijn als het college toch een variant met een extra brug voorstelt', aldus Jorissen. 'Ook moet het college oog hebben voor de financiële consequenties. Ik kan me ook niet voorstellen dat een college dat miljoenen moet bezuinigen, ervoor durft te kiezen om miljoenen over de balk te gooien voor een brug die alleen maar problemen brengt in plaats van oplost'.

D66 heeft als eerste partij kenbaar gemaakt heil te zien in selectieve toegang als oplossing voor de bereikbaarheid van het Damcentrum. De partij is dan ook blij dat nu ook de bewoners en andere partijen op basis van de onderzoeksresultaten een oplossing zien in selectieve toegang.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant