Asafoetida Stompwijk viert gouden jubileum | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De Keet van de Stichting Jongerensociëteit Asafoetida Stompwijk (foto: pr).
De Keet van de Stichting Jongerensociëteit Asafoetida Stompwijk (foto: pr).

Asafoetida Stompwijk viert gouden jubileum

  •   156 keer gelezen   Actueel

Stompwijk - Dit jaar is het 50 jaar geleden dat in Stompwijk een eigen jongerensociëteit gestart werd in de aula van de toenmalige school aan de Zustersdijk. In het kader van het gouden jubileum wordt op Tweede Pinksterdag 10 juni een grote reünie georganiseerd.

In het begin was iedereen blij met een eigen soos. Maar op den duur voelde het niet echt vrij; bovendien moest alles na de soos steeds weer worden opgeruimd. De jongeren gingen dan ook op zoek naar een nieuwe ruimte. Die kwam er eind 1970 op het terrein naast de toenmalige sportvelden. Het was een bouwkeet die ze hadden gekregen en zij met zijn allen renoveerden. De soos ging Asafoetida heten en de ruimte werd gedoopt tot 'De Keet'. Hier hadden de Stompwijkse jongeren maar ook jongeren uit de hele regio een echt fantastische tijd. Het was de perfecte hangplek.

Er gebeurde veel en van alles, wat sommige oudere Stompwijkers niet altijd waardeerden. Bijna twee jaar duurde het feest in de Keet, waarna Asafoetida verhuisde naar de zolder van het Dorpshuis (het oude Zustershuis), een mooie ruimte 2,5 keer zo groot als de Keet. Hier kon het jongerenwerk van Asafoetida tot volle bloei komen.

Het programma werd veelzijdiger: meer muzikale optredens en films, voorlichtingsavonden en er ontstond zelfs een eigen cabaretgroep. Het was een leuke tijd in Stompwijk en iedereen die er wel eens geweest is heeft er een goede herinnering aan. Het duurde tot de zomer van 1974. Toen trad een nieuwe generatie aan met een nieuw bestuur. Later (1981) zou het Dorpshuis afbranden en kwam er een nieuw Dorpshuis op dezelfde plek.

Iedereen met herinneringen aan Asafoetida is welkom om naar de reünie te komen. Om oude verhalen uit te wisselen en elkaar na lange tijd weer eens te ontmoeten, te kijken naar oude beelden en foto's en te luisteren naar muziek van die tijd. Vanaf 16.00 uur is de inloop in het Kulturhus aan de Dr. van Noortstraat 90 te Stompwijk, daarna is er tot 22.00 uur een programma.
Tijdens de reünie wordt muziek van de Stompwijkse top 200 (1969-1974) gedraaid. Er is eten en drinken. Alle aanwezigen ontvangen gratis een boekje met historische beelden en verhalen over de periode Aula, Keet en Zolder van Asafoetida.

De entreeprijs bedraagt €20 per persoon inclusief drank en eten. De opbrengst gaat naar de jongste generatie van de stichting Jongerensociëteit Asafoetida die weer een eigen ruimte gaat inrichten in het Kulturhus.

Laat even weten of je komt via e-mail: asafoetidareunie@gmail.com of op facebook (Asafoetida). Je kunt hier ook foto's, knipsels etc. uit die tijd heen sturen. Het mag ook een foto van jezelf uit het flowerpower-tijdsbeeld zijn.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>