[RAADSLID VAN NU]Bart Eleveld detaillist in hart en nieren | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
RAADSLID VAN NU

Bart Eleveld detaillist in hart en nieren

  •   395 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Als geboren en getogen Leidschendammer ligt de bereikbaarheid van het Damcentrum Bart Eleveld na aan het hart. Hij heeft er tijdens zijn eerste raadsperiode keihard aan getrokken maar als oppositiepartij was het lastig resultaat te boeken. "Het heeft mij wel veel voorkeursstemmen opgeleverd bij de gemeenteraadsverkiezingen."

Bart Eleveld heeft twee jonge kinderen en is onlangs verhuisd naar de Voorburgse wijk Damsigt. "Dat is eigenlijk de grens over", zegt de verstokte Leidschendammer lachend. Met name die bereikbaarheid van zijn Damcentrum waar hij zo graag verblijft heeft hem doen besluiten zich, inmiddels vijf jaar geleden, verkiesbaar te stellen. "Als je ergens iets van vindt moet je niet langs de zijlijn blijven roepen, dan kun je beter gaan meepraten." Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 heeft de VVD een stevig geluid laten horen als het gaat om die bereikbaarheid. De extra oeververbinding kwam weer op de agenda tot grote tevredenheid van Eleveld.

Bart Eleveld is een detaillist in hart en nieren. Op zijn 14e werkt hij al als vakkenvuller bij de Albert Heijn. Tijdens zijn studie commerciële economie bleef hij er werken, uiteindelijk zelfs fulltime, terwijl hij zijn studie nog moest afronden. Hij groeide door tot teamleider en werd overgeplaatst naar het filiaal aan de Betje Wolfstraat in Den Haag. Door meerdere geweldsincidenten in dit filiaal besloot hij te solliciteren naar een functie in rustiger vaarwater en meer in lijn met zijn studie. Die vond hij op het hoofdkantoor van AH als marketing/categorie manager. "Na een aantal jaar wist ik dat ik dit niet de rest van mijn leven wilde doen. Maar wat dan wel? Ik miste het menselijke contact en wilde iets doen met kennisoverdracht."

Eleveld kende de MBO-student uit zijn AH-verleden en zocht contact met MBO-Rijnland aan het Fluitpolderplein. De beslissing was snel genomen. Hij ging aan de slag als zij-instromer en behaalde het pedagogisch didactisch getuigschrift. Hij geniet van het werken met de MBO-student die hij voorziet van kennis over marketing en communicatie.

Eleveld gaat zich deze raadsperiode inzetten voor duurzaamheid en ondernemerschap. "Ik ga mij sterk maken voor een soepelere regelgeving voor ondernemers. Laat ondernemers gewoon ondernemen en leg ze niet allerlei beperkende regels op." Eleveld vindt dat de gemeente meer faciliterend moet optreden naar de ondernemer toe. "Zij moet de ondernemer juist aan het handje meenemen in plaats van stug reageren op leuke initiatieven." Eleveld is daarbij voorstander van een kleinere overheid.

Ook de dorpskernen krijgen de aandacht van Eleveld. Hij wil sturing geven aan het evenementenbeleid, de detailhandels- en horecavisie. "Geef de ondernemers de ruimte, zorg voor goede bereikbaarheid en handhaaf op eventuele overlast. Goede bereikbaarheid is een hot issue in deze gemeente maar dan gaat het wat mij betreft niet alleen om het autoverkeer maar ook om openbaar vervoer en fietspaden."

Eleveld houdt nauw contact met belangenorganisaties als het gaat om precaire onderwerpen. "Ik heb bijvoorbeeld wekelijks contact met Dambelang." Dat is een groep bewoners, ondernemers en belanghebbenden die zich hebben verenigd om de belangen van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te behartigen. "Ik bezoek bijeenkomsten en ga het gesprek aan met inwoners."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>