Afbeelding

VNG ontraadt motie meer geld jeugdzorg

Actueel 356 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - VNG wil de miljard euro extra voor jeugdzorg van het rijk niet afwijzen. Ook wil de gemeentekoepel nu niet opnieuw met het rijk gaan onderhandelen over meer geld. Het VNG-bestuur ontraadt dan ook de motie van Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. 

Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg stellen dat het rijk structureel met meer geld over de brug moet komen voor de jeugdzorg. De eenmalige miljard, verspreid over drie jaar, vinden zij onvoldoende en onacceptabel. Een motie van die strekking is op 5 juni door zeventien gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, ingediend. Wethouder Nadine Stemerdink reageert via twitter op het teleurstellende resultaat: "Besturen is niet alleen mensenwerk, maar besturen is ook ergens voor staan, lef hebben en niet bang zijn om een keertje bakzeil te halen! We blijven samen strijden voor structurele compensatie voor tekorten jeugdzorg!"

Het VNG-bestuur stelt voor de eerder aangenomen motie 'Stevige structurele afspraken sociaal domein II' aan te houden totdat gemeenten verzekerd zijn van voldoende structurele middelen. Die motie is vorig jaar op de algemene ledenvergadering aangenomen. Gemeenten spreken daarin uit geen nieuwe taken binnen het sociaal domein op zich te nemen zonder adequate financiering door het rijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant