(Foto: Googlemaps streetview)
(Foto: Googlemaps streetview)

Maatregelen ter verbetering veiligheid N206

Actueel 469 keer gelezen

Stompwijk - Het college van B&W is in gesprek met de Provincie over maatregelen die genomen kunnen worden om de veiligheid van de N206, ter hoogte van Veenpolderseweg en de Doctor van Noortstraat, te verbeteren. Gedacht wordt aan de aanleg van een rotonde of plaatsing van verkeerslichten. 

Al in 2014 heeft de ANWB een landelijk onderzoek verricht naar de veiligheid van provinciale wegen. Toen bleek onder andere dat de N206 tussen Zoetermeer en Leiden, waarvan de Provincie Zuid Holland de wegbeheerder is, onveilig was (zie bijlage 1). In de tussentijd is de weg ter hoogte van Stompwijk opnieuw ingericht door de Provincie. Zo zijn ter hoogte van de Meerlaan een rotonde en bushaltes aangelegd. Ook in Zoeterwoude zijn ter hoogte van de dorpskern en het transferium bij de A4 aanpassingen getroffen. 

Inmiddels heeft de ANWB opnieuw een landelijk onderzoek verricht naar de veiligheid op provinciale wegen (maart 2019, zie bijlage 2). Daarbij blijkt dat een deel van de N206, tussen Stompwijk en de gemeentegrens met Zoeterwoude, veel ongevallen telt en niet beschikt over een veilige weginrichting. Wel geldt op het traject, dat meerdere uitritten kent, al een maximumsnelheid van 60 km / uur en een inhaalverbod.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant