Archieffoto traumahelikopter (foto: Tom Lek).
Archieffoto traumahelikopter (foto: Tom Lek).

Slachtoffer ongeval RijnlandRoute overleden

Actueel 1.238 keer gelezen

Leidschendam - Op de bouwplaats van het project RijnlandRoute van de provincie Zuid-Holland heeft woensdag 5 juni aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Bij werkzaamheden in de startschacht is een werknemer van Comol5 zwaar gewond geraakt. De man is 's nachts in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

In de startschacht bij recreatiegebied Vlietland zijn verankeringsplaten aangebracht om het mogelijk te maken de tunnelboormachine tijdens de opbouw te kunnen verplaatsen. Bij deze werkzaamheden is een ankerplaat onverwachts losgeschoten, die de medewerker heeft geraakt. De medewerker werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, maar is daar alsnog overleden.

"Diep geschokt en intens verdrietig zijn wij door het overlijden van een van onze medewerkers als gevolg van een noodlottig ongeval op de bouwplaats van de RijnlandRoute", laat de aannemerscombinatie Comol5 weten. "Dit ongeval heeft grote impact op onze medewerkers en de gehele organisatie. Zowel de familie als de collega's krijgen persoonlijke professionele ondersteuning."

De exacte toedracht van het ongeval wordt door Inspectie SZW nader onderzocht. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant