Afbeelding

Supermarkten ook open op feestdagen?

Actueel 601 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Volgens de Verordening winkeltijden Leidschendam-Voorburg 2014 mogen winkels niet geopend zijn op onder andere eerste Pinksterdag. Toch bleken tijdens afgelopen eerste Pinksterdag een aantal supermarkten open te zijn. Gemeentebelangen/GBLV vraagt het college of deze winkels hiervoor een vrijstelling hebben aangevraagd en ontvangen. 

De verordening winkeltijden bevat een algemene vrijstelling voor winkels om dagelijks tussen 08.00 en 22.00 uur geopend te zijn met uitzonderingen zoals op eerste Pinksterdag. Mocht het college de winkels die open waren een ontheffing hebben verleend vraagt GBLV het college wat hiervoor de afwegingen waren. Als er geen ontheffingen zijn verleend, hebben de winkels die op eerste Pinksterdag open waren, dan logischerwijze de Verordening winkeltijden Leidschendam-Voorburg 2014 overtreden? En heeft het college dan handhavend opgetreden? Deze vragen stelt GBLV aan het college.

GBLV vraagt het college te overwegen supermarkten de mogelijkheid te geven ook op deze feestdagen open te zijn. "Dit voorkomt immers een onnodige administratieve last voor winkels dan wel het ontstaan van gedoogbeleid", aldus GBLV. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant