Verkeerschaos door afsluiting Nieuwstraat | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Werkzaamheden op de Nieuwstraat/Venestraat zorgen geregeld voor een verkeerschaos in Leidschendam-Zuid en het Damcentrum (foto: DJ).
Werkzaamheden op de Nieuwstraat/Venestraat zorgen geregeld voor een verkeerschaos in Leidschendam-Zuid en het Damcentrum (foto: DJ).

Verkeerschaos door afsluiting Nieuwstraat

  •   1518 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het was van tevoren aangekondigd, maar de impact van de afsluiting van de Nieuwstraat in Leidschendam op het verkeer dat vanuit Leidschendam-Zuid naar Leidschendam Centrum en vice versa rijdt, lijkt toch te zijn onderschat.

Menig automobilist zat vorige week met de handen in het haar. Je mag - gelukkig voor de winkeliers - wel gewoon over de Damlaan, maar op het moment dat je Leidschendam Centrum wil verlaten, mag je (komende vanaf Damlaan/Damplein) niet over de sluisbrug. De (eenzijdige) afsluiting van de Nieuwstraat was wel bekend, maar dat deze straat bijna volledig zou worden afgesloten niet. Vanaf de Nieuwstraat, via de Jagerstraat kun je naar de Venestraat, waarna je langs het café de Venestraat weer verlaat en dus via de Middenweg moet rijden om weer richting Leidschendam te kunnen.

De werkzaamheden gaan tot 'het najaar' duren, is de verwachting. Naar verluidt nog zeker tot december. Bewoners en ondernemers in Leidschendam-Zuid zitten met de gebakken peren. En zeker als de omleidingsroute via de tunnel ook nog eens is afgesloten vanwege onderhoud, dan is het verkeersinfarct compleet.

Niek Gahrmann wilde pas vanuit Zoetermeer naar Wassenaar. "Teneinde de sluisbrug niet onnodig te belasten reden we richting de tunnel N14, die was in het weekend afgesloten wegens werkzaamheden. Dan maar de Wijkerbrug. Jammer dan, de Westvlietweg in die richting was ook afgesloten. Dus via Stompwijk en Leiden over Voorschoten naar Wassenaar. Jammer, weer een afsluiting. Alleen de sluis bleef dus over. Er waren massa's mensen in de fuik gelopen en af en toe moest er ook nog een bootje door. Wat een ellende."

Ook Ricardo Tetteroo van de Venestraat is niet erg over de huidige situatie te spreken. "Zeker als de tunnel dicht is, lijkt de Venestraat wel een racebaan. En omdat de verkeerdrijders geen tegenliggers willen tegenkomen, rijden ze helaas harder dan veilig is."

Het is nu wel (even) over met de drukte op de Damlaan; alleen is er geen doorgaand verkeer. Mensen die dus gericht komen winkelen (liefst op de fiets), zullen er weinig problemen mee hebben. Voor de winkels/ondernemers die het ook moeten hebben van passerend verkeer, is het wat minder positief. Het gaat helaas ook nog een tijdje duren (DJ).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>