Logo hetkrantje-online.nl
Clubpresident Marianne Knijnenburg overhandigt de Goede Doelen Krant aan  Gudrun Yngvadottir (foto Abbing, tekst en foto).
Clubpresident Marianne Knijnenburg overhandigt de Goede Doelen Krant aan Gudrun Yngvadottir (foto Abbing, tekst en foto).

Hoog bezoek bij Lionsclub Prinses Marianne

  •   187 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Lions International President Gudrun Yngvadottir was maandag 3 juni op bezoek in het Lions district A-Zuid en te gast bij Lionsclub Voorburg Prinses Marianne.

Gudrun en haar man Jon Bjarni Thorsteinsson maken een reis door Europa en bezoeken daarbij een aantal landen en vele Lionsclubs. Gudrun is dit jaar president van de Lionsorganisatie die, sinds de oprichting in 1917, inmiddels is doorgegroeid naar wereldwijd bijna 47.000 service clubs met bijna 1.500.000 leden, die allemaal in touw zijn voor de goede doelen.

"Voor deze ontmoeting hadden we Grudrun uitgenodigd voor een informele walking lunch in De Koepel in Voorburg" vertelt Lionsclubpresident Marianne Knijnenburg. "Met een grote vaas tulpen op tafel, bitterballen en kaasblokjes hebben we Gudrun en haar man meteen een paar mooie Nederlandse tradities kunnen laten zien en proeven. We hadden ontzettend veel geluk met het weer, want al snel verdwenen de wolken en heeft de hele middag een heerlijk zonnetje geschenen. Gudrun vertelde dat ze erg blij was kennis te kunnen maken met ons land, ons Lionsdistrict (een soort 'provincie') en onze Lionsclub. Ze had al veel over ons gehoord zei zij. We hadden voor haar een boekje gemaakt met een blik op onze clubprojecten van de afgelopen jaren, onder andere de Goede Doelen Krant. Ik heb Gudrun namens onze Lionsclub een exemplaar overhandigd van de editie van 2018. Net als wij allemaal vond zij het geweldig dat we met de Goede Doelen Krant, samen met de ondernemers in Leidschendam-Voorburg, de lokale goede doelen kunnen helpen en zoveel mensen een steuntje in de rug kunnen geven. Ik heb haar ook verteld dat we al weer druk doende zijn voor de nieuwe editie van de Goede Doelen Krant, die in samenwerking met Het Krantje uitkomt op woensdag 23 oktober a.s."

"Bij de lunch heeft onze International President ook uitgebreid kennis gemaakt met de Lionsclubs uit de omgeving. Het was fijn dat namens onze clubsecretaris Danielle Doon er kon zijn. Met elkaar hebben wij een goed beeld kunnen geven van alle projecten en handen-uit-de-mouwen-activiteiten van de Lionsclubs en de Leo's (de junior Lions) in ons district. In totaal zijn er 73 clubs in dit district. De projecten die besproken werden, waren heel divers. Van autorally, jaarconcert, oktoberfeest, het Haags Zwemfestijn, bridgedrive en modeshow tot en met Trashure Hunt acties (zwerfafval opruimen). Ook de Kids4Kids scholensponsorloop, eerder georganiseerd door Lionsclub Voorburg, Lionsclub Leidschendam-Veur en onze club, kwam in beeld."

Na de lunch verzorgde historicus Kees van der Leer een rondleiding door het Huygenskwartier, die eindigde op Huygens' Hofwijck met een presentatie van Jane Choy.

Meer berichten