Locatiemanager van WZH Vliethof Annemarie Baas en Björn Smits van WZH ontvangen de 'sleutel' van Vliethof (foto: pr).
Locatiemanager van WZH Vliethof Annemarie Baas en Björn Smits van WZH ontvangen de 'sleutel' van Vliethof (foto: pr).

Nieuwbouw WZH Vliethof in Huygenskwartier opgeleverd

Actueel 1.297 keer gelezen

Voorburg - Het nieuwe woonzorgcentrum WZH Vliethof aan de Raadhuisstraat 2 in Voorburg is vrijdag 14 juni officieel opgeleverd door bouwbedrijf De Langen & Van den Berg.

WZH Vliethof is een gezamenlijk project van WoonInvest en Woonzorgcentra Haaglanden en is gebouwd op de plek van het oude WZH Rustoord. Vliethof biedt ouderen met dementie de mogelijkheid om met elkaar samen te leven in woongroepen van circa 9 bewoners in een huiselijke en vertrouwde omgeving. Binnen de woongroepen kan er door het vaste zorg- en behandelteam goed ingespeeld worden op de wensen en behoeften van de individuele bewoner, waardoor het 'eigen leven' nog meer centraal komt te staan.

Aan de achterzijde van Vliethof komt een tuin met uitzicht over de Vliet. De tuin is een omgeving waar bewoners zelfstandig en veilig kunnen rondlopen, genietend van groen, buitenlucht en passerende bootjes. Bij minder goed weer kan vanuit het Grand Café op de begane grond, onder het genot van een drankje of hapje, alsnog worden genoten van het uitzicht op de tuin en de Vliet.

In september begeleidt een team van WZH de verhuizing van de bewoners vanuit Rustoord in Leidschenveen naar Vliethof. De feestelijke opening van WZH Vliethof staat gepland voor november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant