Logo hetkrantje-online.nl
Wim Schmale van Stichting Leergeld nam de cheque in ontvangst.
Wim Schmale van Stichting Leergeld nam de cheque in ontvangst.

Gift Soroptimisten aan stichting Leergeld

  •   201 keer gelezen   Actueel

Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o. heeft 3.625 euro gedoneerd aan Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg. Deze donatie is bestemd voor zwemlessen aan kinderen waarvan de ouders dit zelf moeten maar niet kunnen betalen, waardoor een aantal kinderen tussen wal en schip dreigt te belanden.

Op deze manier hopen de Soroptimisten een positieve bijdrage te leveren aan gelijke kansen voor alle kinderen uit onze gemeentes. Het bedrag is bij elkaar gebracht door verschillende fundraisingacties zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse bridgedrive die elk jaar in maart plaats vindt, een benefiet yogales voor vrouwen en een Vriendinnendiner.

Het overkoepelende thema voor alle fundraising activiteiten was 'water'. Denk aan (schoon) water als primaire levensbehoefte, aan water en duurzaamheid en de inrichting van de publieke en private levenssfeer. En dus ook aan water en overleven of kunnen recreëren. Bij al deze onderwerpen spelen meisjes en vrouwen of een cruciale rol of hebben zij te maken met een achterstand.

De Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg heeft als doel om kinderen in onze gemeente de mogelijkheid te geven op een volwaardige wijze aan de maatschappij deel te nemen. De hulp richt zich op schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar in gezinnen met een minimum inkomen.

De Stichting Leergeld is een vangnet als er geen andere voorzieningen zijn en kan hulp geven dankzij giften en donaties van serviceclubs, particulieren, charitatieve fondsen en bedrijven. De voorzitter, Wim Schmale, nam de cheque op 11 juni in ontvangst uit handen van de President van de Soroptimisten, Willy Blonk.

Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o. is een serviceclub die deel uitmaakt van de wereldwijde organisatie van Soroptimist International. In meer dan 125 landen zetten circa 100.000 vrouwen hun kennis, vaardigheden en netwerk in om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren door middel van projecten en fundraising.

De club in onze gemeente telt rond de 45 vrouwen die werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest in zeer uiteenlopende functies en beroepen. Leden van deze club komen op voor de rechten en vrijheden van vrouwen en meisjes.

Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o. steunt dit jaar ook boerinnen in Kenia (Mwihoko Women Group) met 3.625 euro en de Plastic Soup Foundation (voorlichtingspakketten voor in het onderwijs à 2000 euro). Met een extra donatie aan Taal aan Zee (project van vorig jaar) van 775 euro, zal deze plaatselijke Soroptimistenclub dit jaar in totaal €10.000 doneren aan projecten die zorgvuldig werden geselecteerd.

Meer berichten