Gijs Dupont wil dat er per direct gestopt wordt met Wifi-tracking (Foto: Inge Koot)
Gijs Dupont wil dat er per direct gestopt wordt met Wifi-tracking (Foto: Inge Koot)

Dupont: 'Stop met het bespieden van uw inwoners'

Actueel 669 keer gelezen

Voorburg - Bezoekers van het Huygenskwartier die in het bezit zijn van een mobiele telefoon worden gevolgd via wifi-tracking. "Dat vind ik schokkend", zegt Gijs Dupont (CDA) dinsdagavond tijdens het Raadsforum. "Burgemeester bent u bereid per direct te stoppen met het bespieden van uw inwoners?" 

"De Wifi-tracking in het Huygenskwartier wordt alleen gebruikt voor het tellen van het aantal bezoekers van het Huygenskwartier. Het is geanonimiseerd en dus niet het feitelijk volgen van inwoners. Het enige dat wij ontvangen zijn aantallen bezoekers", is het antwoord van burgemeester Klaas Tigelaar. "Het is een zorgvuldige afweging geweest in 2016/2017 om over te gaan op deze manier van tellen. Het doel hiervan was te onderzoeken of we de resultaten halen waarop wij investeren in het Huygenskwartier."

Dupont is verbaasd dat er, ook sinds de invoering van de AVG op 25 mei 2018 en de brief die gemeenten hebben ontvangen van de autoriteiten persoonsgegevens dat wifi-tracking in alle gevallen een afgekeurde methode is, niet per direct mee is gestopt. 

Omdat het contract met de leverancier van de wifi-tracking eind dit jaar afloopt zal er binnenkort een beslissing genomen worden of er door wordt gegaan met de wifi-tracking. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant