Afbeelding

Woningbouw aan Oosteinde in Voorburg

Actueel 1.571 keer gelezen

Voorburg - Projectontwikkelaar William Developments BVHet wil aan het Oosteinde 241, 243, 245a in Voorburg 5 woningen met een maximale hoogte van 3 woonlagen bouwen. 

In 2012 hebben de projectontwikkelaar en het college van Burgemeester en wethouders al een intentieovereenkomst gesloten. In 2018 is overeenstemming bereikt over een concept ruimtelijk kader. Om de herontwikkeling mogelijk te maken, moeten de huidige bestemmingen van de locatie, te weten 'verkeer en verblijf, bedrijf, water en wonen' gewijzigd worden. Hierover moet de gemeenteraad een besluit nemen.

Na het doorlopen van de procedures en vergunningsaanvraag verwacht de ontwikkelaar in het 2de kwartaal 2021 te kunnen starten met de bouw. 
Voor omwonenden is er eind 2018 een inloopavond geweest. Na de inloopavond hebben de bewoners van de twee woningen die aan het achterzijde van de locatie grenzen schriftelijk te kennen gegeven tegen bebouwing op het achterterrein te zijn. De betreffende bewoners menen onder meer dat bebouwing op het achterterrein ten koste van hun privacy en uitzicht gaat en hun woningen daardoor drastisch in waarde zullen verminderen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant