Echtpaar Officier-Prins viert diamanten bruiloft | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De heer en mevrouw Officier-Prins met burgemeester Klaas Tigelaar en de ets met afbeeldingen van drie lokale historische panden in Leidschendam-Voorburg (foto: Michel Groen).
De heer en mevrouw Officier-Prins met burgemeester Klaas Tigelaar en de ets met afbeeldingen van drie lokale historische panden in Leidschendam-Voorburg (foto: Michel Groen).

Echtpaar Officier-Prins viert diamanten bruiloft

  •   150 keer gelezen   Actueel

Voorburg - De heer J. Officier en mevr. C.M. Officier-Prins uit Voorburg waren op 19 juni 60 jaar getrouwd. Burgemeester Klaas Tigelaar, die op de dag zelf verhinderd was, kwam het diamanten echtpaar vrijdag 21 juni namens het gemeentebestuur met deze mijlpaal feliciteren.

Jan Officier werd geboren op 1 januari 1930 te Haarlem en Corrie Prins op 9 november 1932, ook te Haarlem. Jan is opgegroeid in Haarlem waar hij al jong zijn vader hielp als hulp op zijn platbodemboot. Hij was schipper en zij vervoerden zand en puin, ook in de zware oorlogsjaren.

Veel later is hij gaan werken als stratenmaker en door middel van meerdere avondstudies zich opgewerkt van opzichter naar hoofdopzichter. Eerst in Haarlem, later in Beverwijk en Weesp. Uiteindelijk zijn zij verhuisd naar Voorburg waar hij civiel technisch hoofdambtenaar is geworden. Dit heeft hij gedaan tot zijn 53e jaar en is daarna afgekeurd om gezondheidsredenen.

Ook Corrie is opgegroeid in Haarlem en had al jong veel verzorgende taken binnen het gezin omdat haar moeder ziekelijk was. Zelfs als jong meisje tijdens de oorlogsjaren heeft zij deze taken met liefde vervuld. Later is zij in Amsterdam naar de Rotterdamse Snijschool gegaan waar ze het vak van coupeuse heeft geleerd. Voor haar huwelijk is ze gaan werken bij De Spaarnestad in Haarlem waar ze werkte op de moderedactie van de Libelle. Haar patronen waren wekelijks terug te zien in de uitgaven van de Libelle in de jaren 50. Tot op de dag van vandaag speelt mode nog steeds een grote rol in haar leven.

Jan en Corrie kenden elkaar al als kind omdat hun beider moeders vriendinnen waren. Veel later heeft Jan de stoute schoenen aangetrokken en met een smoes heeft hij haar vader gevraagd zijn paspoort opnieuw te binden omdat deze uit elkaar lag. Haar vader was boekbinder, vandaar. Zo kwam hij in contact met Corrie en is de vonk overgeslagen. Na een lange verlovingsperiode zijn ze op 19 juni 1959 in Haarlem getrouwd. Het paspoort werd na de reparatie overigens ongeldig verklaard.

Samen zijn ze na hun huwelijk verhuisd naar Beverwijk waar hun oudste zoon Frank in 1961 werd geboren. Later gingen zij in Weesp wonen, waar in 1962 dochter Monique werd geboren en in 1967 jongste zoon Stefan het gezin compleet maakte. En van Stefan hebben ze ook twee kleinzoons Siebren en Brent, die inmiddels alweer 18 en 16 jaar oud zijn.

Uiteindelijk zijn ze in 1973 verhuisd naar de Populierendreef in Voorburg. Later zijn ze in 1998 verhuisd naar de Ransuillaan in Leidschendam en op dit moment wonen ze alweer ruim 4 jaar heel fijn aan de Parkweg, weer in Voorburg.

Jarenlang hebben Jan en Corrie een caravan gehad die zij om de twee jaar verplaatsten naar een nieuwe seizoenplaats. Samen met het gezin hebben zij hier heel erg van genoten en plezier aan beleefd. Daarnaast hebben zij samen met de kinderen heel wat zomervakanties doorgebracht in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Ook de kinderen hebben hier nog steeds fijne herinneringen aan. Nu is het wat rustiger maar ze gaan nog graag weekendjes weg naar een vakantiehuisje ergens in Nederland.

Ook hebben ze altijd veel plezier beleefd aan hun honden; eerst Spetter en later Bibi. En nog steeds brengt dochter Monique vier keer per week haar hondje bij hen langs als ze zelf gaat werken en dan wordt ook zij liefdevol verzorgd. "Jan en Corrie zijn 2 lieve schatten met een luisterend oor en een goed woord voor iedereen", aldus dochter Monique.

Op 19 juni, de eigenlijke dag van hun diamanten bruiloft, was er een mooi feest. Samen met de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden werd een rondvaart gemaakt door de Rotterdamse haven met allerlei lekkers. Vervolgens was er in Delft een gezellig etentje met elkaar. "Het was een zonovergoten prachtige dag waar we weer mooie herinneringen aan hebben", laat Monique van de Gevel-Officier weten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>