Wilde achtervolging na schietpartij op Savallelaan | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Onderzoek door de politie op de plek waar kogelhulzen zouden zijn gevonden (foto: Sebastiaan Barel).
Onderzoek door de politie op de plek waar kogelhulzen zouden zijn gevonden (foto: Sebastiaan Barel).

Wilde achtervolging na schietpartij op Savallelaan

  •   1212 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Een schietpartij  op de Savallelaan in Voorburg en de daarop volgende achtervolging heeft donderdagavond 27 juni een chaos veroorzaakt.

Rond half negen klonken er twee knallen op de hoek van de Savallelaan/Van Beijnenstraat/Van Everdingenstraat. Politiemensen in kogelwerende vesten haastten zich naar de opgegeven locatie.

Kennelijk had er een schietpartij plaatsgevonden want op straat werden enkele kogelhulzen aangetroffen. De politiewoordvoerder hield zich echter op de vlakte en noemde het een "geweldsincident".

Er werd een 'plaats delict' afgezet om de sporen te beschermen. Politiemensen zochten op linie naar sporen. Daarbij werden enkele kogelhulzen gemarkeerd met pionnen en later op de avond veiliggesteld door medewerkers van de afdeling forensische opsporing.

Na het incident werd een voertuig gezien dat er met hoge snelheid vandoor ging. Dit voertuig veroorzaakt op de Laan van Nieuw-Oost Indië / Bezuidenhoutseweg een zware aanrijding. De auto reed op het moment van de aanrijding met extreem hoge snelheid over de busbaan van de Laan van NOI, tegen de richting in. Een scooter die over de Bezuidenhoutseweg reed en de kruising overstak verwachtte dat uiteraard niet en werd aangereden. De bestuurder daarvan (een man van middelbare leeftijd) raakte gewond. Na behandeling ter plaatse is man per ambulance en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De vluchtwagen werd later in het duingebied aan de Meijendelseweg aangetroffen, waar de verdachten de auto hebben verlaten en zijn gevlucht. De politie heeft met kogelwerende vesten heeft tot laat in de avond in Meijendel gezocht. Meerdere hondenwagens kwamen ter plaatse en ook een helikopter heeft meegezocht.

Zover bekend is er niemand aangetroffen.

(bron: Regio15).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>