Het inleverpunt aan de Nieuwe Haven gaat alweer dicht omdat mensen toch afval blijven dumpen (archieffoto Ap de Heus).
Het inleverpunt aan de Nieuwe Haven gaat alweer dicht omdat mensen toch afval blijven dumpen (archieffoto Ap de Heus).

Inleverpunt klein grofvuil gaat alweer dicht

Actueel 1.588 keer gelezen

Voorburg - Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen nog maar twee keer bij het tijdelijke inleverpunt terecht voor het inleveren van klein grofvuil; op de zaterdagen 6 en 20 juli. Hierna sluit het tijdelijk inleverpunt aan  de Nieuwe Havenstraat voor klein grofvuil en zal de locatie gesloopt gaan worden ter voorbereiding van de herontwikkeling van Klein Plaspoelpolder.

Eind 2018 heeft het college besloten als pilot een tijdelijk inleverpunt voor klein huishoudelijk grofvuil in te richten. Het college hoopte hiermee de hoeveelheid illegaal grofvuil op straat te verminderen. Vanaf 16 maart was het inleverpunt eens per twee weken op zaterdag open. In die tijd hebben gemiddeld 230 mensen per keer hun klein grofvuil hier ingeleverd.

De gemeente heeft samen met Avalex geconstateerd dat het inleverpunt geen positief effect heeft gehad op het aantal meldingen van illegaal gedumpt grofvuil. Het college heeft daarom besloten om de pilot niet te verlengen. Samen met Avalex onderzoekt de gemeente andere manieren om het illegale grofvuil van de straat te krijgen.

Inwoners kunnen hierbij helpen door hun grofvuil gratis wegbrengen naar één van de milieustraten van Avalex. Vergeet niet uw afvalpas mee te nemen. Inwoners die hun grofvuil gratis willen laten ophalen kunnen hiervoor een afspraak maken met Avalex; telefonisch via 0900 0507 of online via www.avalex.nl/grofvuil.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant