Buurtbewoners en andere belangstellenden bezochten de inloopavond over de herontwikkeling van de Fonteinkerk (Foto: PR)
Buurtbewoners en andere belangstellenden bezochten de inloopavond over de herontwikkeling van de Fonteinkerk (Foto: PR)

Herontwikkeling Fonteinkerk

Actueel 619 keer gelezen

Voorburg - Over het algemeen waren de reacties positief over de plannen voor de herontwikkeling van de Fonteinkerk in Voorburg. 'Mooi ontwerp en fijn dat er kenmerken behouden blijven'. Maar ook geluiden als veel te hoog, de indeling is niet praktisch en te kleine balkons werden geuit.

Tijdens de inloopavond op 17 juni presenteerden de ontwikkelaars een nieuw model. Dit model is het resultaat van het participatieproces met buurtbewoners dat in het voorjaar 2019 is doorlopen. Het doel van de inloopbijeenkomst was om alle geïnteresseerde buurtbewoners te informeren over dit nieuwe plan en te horen wat de meningen hierover zijn.

De Protestantse Gemeente Voorburg gaat de Fonteinkerk aan de Fonteynenburghlaan 1 verkopen. Het gebouw is twee jaar niet meer in gebruik en staat leeg. Wibaut is de koper en ontwikkelaar en is voornemens de kerk een nieuwe functie te gaan geven. Voordat de architect aan de slag gaat willen zij graag eerst samen met de gemeente en het kerkbestuur de mening en ideeën van betrokken organisaties en bewoners in de buurt horen.

De projectontwikkelaar hoopt na het doorlopen van het vergunningentraject in het eerste kwartaal 2020 te starten met het saneren van de grond. De bouw start dan in het tweede kwartaal en de oplevering wordt verwacht in het tweede en derde kwartaal 2021.
 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant