Stralende Roze Zaterdag met tropische temperaturen | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De opening van de Roze Zaterdag met het aansnijden van de taart door wethouder Nadine Stemerdink en  iemand van de organisatie (foto: pr).
De opening van de Roze Zaterdag met het aansnijden van de taart door wethouder Nadine Stemerdink en iemand van de organisatie (foto: pr).

Stralende Roze Zaterdag met tropische temperaturen

  •   95 keer gelezen   Actueel

Leischendam-Voorburg - Afgelopen zaterdag was het Roze Zaterdag en voor het eerst organiseerde de gemeente Leidschendam-Voorburg op deze dag een Roze borrel.

Met een hapje en een drankje werd gesproken over 'roze' in Leidschendam-Voorburg; waar staat het en waar moet het nog op de kaart gezet worden?

Wethouder Nadine Stemerdink: "Ik ben trots dat we ook in Leidschendam-Voorburg aandacht besteden aan Roze Zaterdag en dat de borrel gezellig druk was. Hiermee zeggen we duidelijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, met respect voor elkaar verschillen."

"Ik ben blij met alle ideeën die we opgehaald hebben en met de mooie gesprekken die gevoerd zijn. Op Coming Out Day op 11 oktober gaan we lokaal en regionaal verder aan de slag met het thema roze ouderen. Want ook als je bijvoorbeeld in een verzorgingshuis woont moet je altijd jezelf kunnen zijn."
De borrel leverde, naast geanimeerde gesprekken en waardering voor het initiatief, een kaart op met locaties waarvan de bezoekers vonden dat er aandacht is voor diversiteit. Maar ook met locaties, zoals woonzorgcentra, waar deze aandacht nog onvoldoende werd bevonden.

Niet alleen mensen uit onze eigen gemeente bezochten de borrel, er waren ook mensen uit Amsterdam en Rijswijk. Daarnaast waren er diverse raadsleden en collega-bestuurders uit de regio. Om de verbondenheid met lhbtqi-inwoners te vergroten werd onder andere de suggestie gedaan om in de openbare ruimte regenbooguitingen aan te leggen.

Leidschendam-Voorburg is sinds 2011 een regenbooggemeente en maakt zich sterk voor een samenleving waarin iedereen mag zijn wie hij is. Dat doet de gemeente door initiatieven van inwoners te ondersteunen en samen te werken met sport-, welzijns-, zorg-, en culturele verenigingen en het onderwijs. Het hoeft niet altijd groot te zijn en de gemeente kan erbij helpen. Samen met Stompwijk '92 wordt bijvoorbeeld gekeken of voor het nieuwe seizoen een regenboogbank kan worden geplaatst bij de vereniging. Als uw organisatie of vereniging ook een regenbooguiting wil, neem contact op met de gemeente via tel. 14 070.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>