Wethouder Astrid van Eekelen onthulde het kunstwerk 'Venster op het verleden' (Foto's: Michel Groen)
Wethouder Astrid van Eekelen onthulde het kunstwerk 'Venster op het verleden' (Foto's: Michel Groen) Michel Groen

Onthulling kunstwerk op het Kennedyplein

Actueel 906 keer gelezen

Leidschendam - De herinrichting President Kennedyplein in Leidschendam is vandaag afgerond met de onthulling van het kunstwerk 'Venster op het verleden' door wethouder van Eekelen (kunst en cultuur). Het plein heeft een nieuwe inrichting gekregen. Naast zitplekken, een haag en plantvakken met bloeiende planten zijn er twee bijzondere elementen gekomen: een waterelement en het kunstwerk.

Het kunstwerk is een verwijzing naar het verleden. Op de plek waar nu het President Kennedyplein ligt stond vroeger de boerderij "Op den Heuvel". Ten tijde van de aanleg van het Kennedyplein was het de bedoeling dat de boerderij zou blijven staan en een maatschappelijke functie zou krijgen. De boerderij is uiteindelijk rond 1964 verdwenen.

'Venster op het verleden'
Het kunstwerk is een vierkante uitsparing in de muur, een venster. Het onderste deel van de muur is geel metselwerk, het refereert naar de gebouwen rondom, de 'nieuwe' tijd, de wijk De Heuvel. De bovenste helft is van hoogwaardig RVS met een historische afbeelding van de boerderij. Op de andere kant staat een citaat van stedenbouwkundige Ir W. de Bruijn, de ontwerper van de wijk. Er kan van twee kanten door het venster worden gekeken, naar de plek waar vroeger de boerderij "Op den Heuvel" stond, of naar 'buiten', naar de omgeving van het president Kennedyplein, de wijk De Heuvel.

Wethouder Astrid van Eekelen van Leidschendam-Voorburg (kunst en cultuur) onthulde het kunstwerk "Venster op het verleden". 

De handeling vond plaats op het President Kennedyplein te Leidschendam op woensdagmorgen 3 juli.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant