Wethouder opent talent show Moran Fisher & Friends | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Vlnr Lisette Krul (Kunstuitleen), Astrid van Eekelen, Moran Fisher, Jolijn de Wolf en Cecilia Rebergen (Foto:  Eduard Evenblij).
Vlnr Lisette Krul (Kunstuitleen), Astrid van Eekelen, Moran Fisher, Jolijn de Wolf en Cecilia Rebergen (Foto: Eduard Evenblij).

Wethouder opent talent show Moran Fisher & Friends

  •   89 keer gelezen   Actueel

Voorburg - De Kunstuitleen Voorburg toont in juli het werk van Moran Fisher and Friends. Wethouder Van Eekelen opende deze talent-expo op vrijdag 5 juli. De expositie is te zien in de Herenstraat 92 te Voorburg van 4 t/m 27 juli 2019. 

Geen piepjonge, net-afgestudeerde twintigers, maar talentvolle kunstenaars, die al een aantal jaren bezig zijn met het opbouwen van een oeuvre en inmiddels een nieuw stadium in hun ontwikkeling hebben bereikt.

Wethouder Astrid van Eekelen heette Moran Fisher hartelijk welkom in Nederland. Geheel tegen de gewoonte in heeft de Kunstuitleen een kunstenaar uit het buitenland verkozen als hoofdexposant. Haar schilderijen zitten lekker in de verf en hebben een positieve vibe. 

De wethouder prees Moran om haar bijzondere manier van schilderen. Ze schildert organisch en op gevoel en probeert orde aan te brengen in de chaos, zo lijkt het. Je ziet veel kleur, de werken zijn heel esthetisch, maar ze geven ook een licht gevoel van vervreemding. 

Moran woont momenteel in Israël. Ze studeerde in Nederland aan de kunstacademie en won hier een aantal jaar geleden de Koninklijke prijs voor de schilderkunst. In de Kunstuitleen toont Moran nu enerzijds werken die ze in Nederland maakte, maar ook kleine vrolijke schilderijtjes die ze recent maakte in Israël. 

Haar Nederlandse vrienden, Cecilia Rebergen, Jolijn de Wolf en Aquil Copier, maken net als Moran, kunst die esthetisch, onderzoekend en positief van aard is. In de kleine ruimte van de Kunstuitleen gaat het duidelijk een relatie met elkaar aan. De thema's die de vrienden beroeren, raakt ook het werk van Moran. 

De objecten van Cecilia Rebergen tonen letterlijk vervorming. De paradox van een weggeworpen, verfrommelde doek en een vorm gracieus als een vlinder. Het doet denken aan kwetsbaarheid en kracht.

Bij Jolijn de Wolf zie je op een andere manier vervreemding in haar werk. Je ziet dromerige prints van (een deel van) een mens, bos, licht, een gebouw. Het lijkt te gaan over de mens in verhouding tot, of in balans met zijn omgeving. 

Aquil Copier maakt het meest abstracte werk van de vier. Hij werkt op een heel tastbare manier. Met verf die als een band of een draad over het doek gesponnen wordt, zo lijkt hij een structuur te zoeken. 

Het werk van de vier kunstenaars oogt fris en vult elkaar prachtig aan. Een goede reden om naar de Kunstuitleen Voorburg te komen en dit mooie werk te bewonderen. Alle kunstwerken zijn te koop, ook voor niet-leden. En wie weet hangt een creatie van een van deze talentvolle kunstenaars binnenkort bij je thuis…!

Na deze tentoonstelling houdt de Kunstuitleen een zomersluiting t/m 31 augustus.


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>